Cum să scapi de mirosul de mâncare de pe mâini. Cea mai simplă soluție

Mâini. Sursa foto Pixabay

Dacă vreți să scăpați de mirosul urât de usturoi de pe mâini luați o lingură de inox și, după ce v-ați spălat foarte bine cu apă și săpun, masați bine cu acest obiect. O altă soluție pentru a scăpa de neplăcutul miros al mâinilor este lămâua. Tăiați o felie cât mai groasă și să frecați cu ea foarte bine.

Cum poți să scapi de mirosul de usturoi de pe mâini

Și zațul de cafea ajută. Turnați în palme zațul și frecați bine, apoi clătiți cu apă caldă. Masați bine mâinile cu o cremă hidratantă. Puteți încerca și cu pătrunjel, busuioc sau ceai verde.Mâinile se pot freca și cu sare sau cu bicarbonat de sodiu. Cele două te scapă și de mirosul de pește, nu doar de usturoi.

Usturoi. Sursa foto Pixabay

Alte trucuri simple

Zahărul poate să rezolve mirosul neplăcut de pe mâini, dar doar dacă vă spălați bine înainte cu apă și săpun.Un alt truc este să frecați mâinile cu oțet din vin sau mere, apoi să spălați bine cu săpun. Puteți încerca și pudra de muștar. Preparați o pastă din apă și pastă de muștar, frecați bine palmele și clătiți apoi cu apă caldă, potrivit rețeteșivedete.

sursa foto: pexels.com

Cum poți să scapi de respirația urât mirositoare

Cercetătorii au descoperit că iaurtul poate neutraliza mirosul de usturoi. Studiile arată că iaurtul gras previne eliberarea în aer a aproape tuturor compușilor volatili responsabili de mirosul neplăcut. Iaurtul reduce cu 99% principalele substanţe volatile care provoacă mirosul neplăcut al usturoiului crud. S-a mai descoperit că un măr este mult mai eficient decât o gumă de mestecat cu mentă pentru a elimina mirosul. Acesta a mai spus că principalul ingredient al usturoiului, alicina, stimulează sistemul imunitar.

„S-a demonstrat că substanțele chimice vegetale (inclusiv quercetina) din măr interacționează cu compușii de sulf din usturoi, eliminând mirosul respectiv”, a declarat cercetătorul. El le-a recomandat oamenilor să lase usturoiul tocat deoparte timp de 10 minute înainte de a-l găti sau mânca pentru a se elibera mai multă alicină.