Cum să scapi de coșuri. Câteva trucuri cu efect rapid

E frumos să te trezești bine-dispusă după un somn odihnitor, dar coșurile pe care le observi în oglindă ar putea strica tot acest farmec. Tot mai mulți tineri au ajuns să se întrebe cum pot scăpa de coșuri.

Pentru a scăpat de coșuri poți încerca niște remedii naturale ușor de pregătit pentru a le îndepărta.

Am pregătit o listă care poate ajuta oamenii care au probleme să scape de coșuri.

1.Scapă de coșuri peste noapte cu aspirină

Aspirina funcționează rapid și eficient. Zdrobește 1-2 tablete și adaugă câteva picături de apă pentru a face o pastă. Amestecă bine și aplică pasta direct pe coș. Lasă pasta să se usuce pentru câteva minute – aspirina are proprietăți antiinflamatoare și reduce umflătura. Poți s-o lași și peste noapte și să te speli peste noapte.

2.Scapă de coșuri peste noapte cu bicarbonate de sodiu

Acest ingredient-minune poate fi folosit pentru a scăpa de coșuri și de către persoanele cu ten sensibil. Amestecă bicarbonatul cu puțin apă. Spală zona afectată și aplică apoi pasta. Las-o să se usuce, apoi spală-te cu apă caldă și aplică o cremă hidratantă. Nu lăsa pasta mai mult de 30-40 de minute.

3.Scapă de coșuri peste noapte cu un amestec de miere și scorțișoară

Amestecă cele două ingrediente în proporții egale. Curăță-ți fața înainte de a aplica pasta pe coșuri. Dormi cu ea pe față și vei observa diferența a doua zi, când te speli.

4.Scapă de coșuri peste noapte cu miere

Mierea este un antibiotic ce ucide bacteriile care cauzează coșurile și menține pielea sănătoasă cu proprietățile ei hidratante. Aplică mierea pe coșuri și las-o să se usuce 60 de minute sau toată noaptea, apoi clătește-te cu apă normală.

5.Scapă de coșuri peste noapte cu ajutorul aburului

Aburul e minunat pentru pielea ta, o ajute să respire deschizând porii. Astfel scapi de uleiurile, mizeria și bacteriile prinse acolo, ce cauzează infecții sau umflături. Umple un recipient substanțial cu apă fiartă și lasă aburul să interacționeze cu fața ta pentru câteva minute. Clătește-te apoi cu apă călduță și, când ai fața uscată, aplică o cremă hidratantă fără uleiuri.

6.Scapă de coșuri peste noapte cu o pastă din sare și ulei de măsline

Aplică pasta pe zona afectată, las-o puțin să acționeze și apoi spală-te. Înainte să te culci, aplică niște gheață sau ceva rece pe față pentru a reduce inflamarea și roșeața.

7.Scapă de coșuri spălându-ți fața în fiecare seară

Apa sărată e foarte efcientă în eliminarea uleiurilor de pe față. Dacă te speli cu ea în fiecare seară înainte de a merge la culcare, a doua zi coșurile vor fi mai puțin proeminenți sau vor fi dispărut peste noapte.

Aproape toate femeile știu cum e să găsească dimineața un coș (sau mai multe) pe față. Acneea nu discriminează și îi afectează și pe adulți, nu numai pe adolescenți. De regulă, apare pe față, dar e la fel de supărătoare și atunci când erupțiile sunt pe piept sau brațe.

Fiind dureroase și, desigur, inestetice, ele te împiedică să te bucuri de vară, făcându-te să te acoperi cât poți de mult cu haine. Nu mai menționăm cât de stânjenitor e atunci când ajungi în ipostaze intime cu cineva.

Recomandat e să faci un consult dermatologic atunci când vine vorba de orice afecțiune a pielii, dar nimic nu te oprește din a încerca să reduce sau să estompezi erupțiile cu ajutorul tratamentelor naturale. Iată mai multe informații:

  1. Aspirina

Oricine a avut probleme cu acneea a auzit probabil că aspirina este un remediu eficient în lupta cu coșurile. Aspirina poate să reducă durerea și inflamația și estompează roșeața cauzată de coșuri. Zdrobește 4-5 pastile de aspirină până formezi o pudră și amestec-o apoi cu 3 linguri de apă mineral sau distilatp și 1 lingură de oțet de mere. Aplică zilnic remediul pe zona afectată.

  1. Ulei de arbore de ceai

Acneea este provocată de blocarea porilor și este urmarea direct a excesului de sebum, dar asta nu înseamnă că trebuie să fugi de uleiuri. Uleiul de arbore de ceai nu blochează porii și are proprietăți antibacteriene și antiseptice. Nu este costisitor și îți menține pielea hidratată. La prima folosire a uleiului din arbore de ceai, diluează-l cu câteva picături de ulei de măsline. Masează ușor zona afectată până când uleiul intră în piele – fă asta înainte de culcare.

  1. Oțet de mere

Oțetul de mere este foarte benefic pentru piele, deoarece reglează pH-ul. El ameliorează erupțiile de coșuri de pe brațe sau piept deoarece are și proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. Nu îl aplica însă direct pe piele, ci diluează-l în apă. Zona afectată va deveni mai curată pe zi ce trece dacp o tamponezi dimineața și seara cu oțet.

  1. Castraveții

Castraveții îți pot curăța pielea, și te vor scăpa de multe coșuri fiindcă impuritățile nu îți vor mai bloca porii. Pune un castravete mic în blender și mixează până obții o pastă. Aplic-o pe piele și înainte de a te clăti cu apă rece las-o să acționeze timp de un sfert de oră.

  1. Bicarbonat de sodiu pentru scrub

Bicarbonatul de sodiu este un produs pe care orice gospodină îl are în casă, fiind un leac băbesc pentru diferite boli de piele, deoarece dezinfectează și echilibrează pH-ul pielii. Nu folosi scrub-ul de mai mult de două ori pe săptămână ca să nu-ți iriți pielea. Pregătește o pastă groasă din 2 linguri de bicarbonate de sodiu și apă. Masează zonele afectate și apoi clătește-te cu apă rece. Când te ștergi cu prosopul, nu freca zona afectată de acnee, ci tamponeaz-o ușor, notează elacraciun.ro