CUM să nu ajungi la SPITAL de SĂRBĂTORI

Dr.Ovidiu Penes, medic primar si fondatorul primei clinici de intinerire medicala din Bucuresti, Clinica de Age Management, dezvaluie care sunt secretele unor sarbatori imbelsugate si fara vizite la spitalul de urgenta.

“De sarbatori ne expunem la alimente extrem de toxice, preparate cu un exces de grăsime animală și pline de colesterol prost și histamină de tipul cârnaților grași și afumați, jumări, sarmale, etc. care de multe ori aduc și 800-900 calorii proaste / 100 g. Cât de obosit te simți după o astfel de masă? Mulți dintre noi ajung chiar să umple sălile de operație de Crăciun cu colecistite și pancreatite. Nu trebuie să se întâmple așa și totodata să putem consuma în stilul tradiției cu mici modificări”, spune dr. Ovidiu Penes, specialist in age management.

Pentru ca belsugul de sarbatori sa aduca o stare de bine, sa regenereze, sa intinereasca si chiar sa vindece, dr.Ovidiu Penes recomanda:

  • Carnea de porc –Carnea trebuie sa fie foarte slaba si este recomandat sa o gatiti la abur si fara grasime animale. Poate fi inlocuita foarte bine cu carnea de curcan la sarmalute sau la piftie
  • Sarmalutele - dacă inlocuiți orezul alb din compoziția lor cu un orez integral sau negru nu faceți decât să obțineți niște sarmale mult mai gustoase, dar care în loc să vă îngrașe vă fac supli și plini de energie
  • Alcoolul - Încearcă să nu consumi alcool zilnic și dacă te limitezi la 2 pahare de vin pe săptămână sau la ocazii speciale sistemul tău de detoxifiere s-ar putea să facă față. Cel mai bine îți măsori capacitatea de detoxifiere celulară și în funcție de cum funcționează enzimele, știi cât poți face exces, dar și ce trebuie să iei pentru a poziționa funcționarea detoxifierii în zona de protecție și astfel să nu îți distrugi țesuturile.
  • Pestele - are inclusiv materie primă pentru sistemul nervos, protejând de apariția bolilor neurodegenerative de tip Alzheimer sau Parkinson. Dacă ai așa ceva prin familie este bine să îți faci din 2 mililitri de salivă test genetic să afli ce trebuie să faci ca să te protejezi și să nu mai ajungi la boală. Medicina a evoluat și azi putem afla și dacă avem în codul genetic risc de boli grave cum ar fi diferite cancere și cum trebuie să mănânci ca să fii protejat.
  • Fructele nu trebuie sa lipseasca de la nicio masa, contin multe vitamine si antioxidanti.
  • Prajeli - Dacă chiar vreți să prăjiți ceva, folosiți 2 lingurițe de unt de cocos.

Poți duce viața pe care ți-o dorești plin de sănătate și vitalitate dacă ești inteligent și știi să gasești un echilibru în toate”, scrie specialistul pe blogul sau, http://drovidiupenes.ro/