Editura Evenimentul si Capital

Cum să ceri, frumos, o mărire de salariu. The Raven. Gemenii sunt serioși, Săgetătorii au o zi obișnuită | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ştefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3061 Vizualizari

Pe 19 ianuarie s-au născut Edgar Allan Poe, Paul Cezanne, Janis Joplin, Dolly Parton, Robert Palmer, Herbert Walther, Javier Pérez de Cuéllar, Pedrag Mijatovici, Ludovic Bacs, Ionel Brătianu, Ştefan Procopiu, Ludovic Bacs, Constantin Drăghici, Ion Gherman.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii Macarie Egipteanul, Arsenie și Marcu din Efes şi Eufrasia. Nimic în „Kalendar”, după zilele lupului celui șchiop dacii se mai şi odihneau la adăpostul satelor întărite şi socoteau merindele pentru iarna care a mai rămas.

Dragi lupi, padawani și hobbiți, nu v-am ascuns că o parte a activității mele a fost în marile afaceri. Prin noiembrie 1990 mă găseam în Atlanta, Georgia, în Coca-Cola Square și tocmai intrasem în clădirea de 29 de etaje One Coca-Cola Plaza. O firmă mare se ilustrează și prin câte lifturi are la sediu. Prin grija pentru timpul oamenilor de acolo. De ce să aștepte la lift? Cred că erau vreo opt lifturi pentru personal și două de serviciu. Am intrat în lift, a mai intrat o persoană. După etajul pe care l-a selectat și după cum era îmbrăcat mi-am dat seama că este unul din marii șefi. Am intrat în vorbă, i-am trezit interesul, era unul dintre vicepreședinți. O să vă spun altădată cum se face, cum se intră în vorbă cu un necunoscut. Am spus că, consider Coca-Cola nu atât o corporație, o multinațională, un mare succes financiar ci un fenomen industrial, economic și social. Coca-Cola l-a impus lumii pe Moș Crăciun! Vicepreședintele a zâmbit, m-a luat cu el, m-a dus în biroul lui și mi-a dat un dosar gros. Mi-a spus că dacă vreau să înțeleg dimensiunile unei firme americane, născută din modul de viață american, trebuie să citesc acel dosar.

Doamne, acel dosar face cât o Universitate! Este Codul de Proceduri Coca-Cola, ROI, ROF, istoria firmei și reglementarea a tot ce se poate întâmpla într-o companie de dimensiuni globale, incendii, celebrări, nașteri, revolte, cutremur, accident etc etc O multinațională prezentă în 137 de state, pe glob. Parcă au dus Coca-Cola și în spațiu, nu? Nu, nu fac reclamă, ca să vedeți că nu, o să vă spun ce mi-a făcut vicele când m-a văzut cu o sticlă de Coca-Cola pe masă! A venit la biroul meu și mi-a luat sticla. Mi-a spus că cei de la Coca-Cola vând Coca-Cola nu beau Coca-Cola! Mi-a spus că el bea Perrier. Și să fac bine să beau și eu apă minerală. I-am povestit de Borsec și cred că am făcut o mare prostie că nu am insistat. Poate regina apelor minerale avea o soartă mai bună!

De ce vă spun toate acestea? Pentru că, în luna ianuarie, dacă nu ți s-a dat o mărire de salariu, trebuie s-o ceri, așa scrie în Codul de Proceduri! Cea mai simplă cerere este cea care actualizează salariul tău cu inflația reală. Există o formulă simplă, se numea de consolidare a prețului. Sunt rapoarte ale prețului la benzină, KWh, pâine, lapte, Gcal, etc. Alimente, servicii și mărfuri care intervin cel mai des în viața ta. La numărător, de exemplu, se pun prețurile din decembrie 2016, iar la numitor, prețurile din decembrie 2015. Cei care stau în blocuri trebuie să ia în calcul și întreținerea. Se face un șir de raporturi, se adună rezultatele și se împart la numărul raporturilor. Se obține, să zicem 1,12. Cu acest coeficient trebuie înmulțit salariul lunar prezent ca să se obțină salariul lunar din 2017, actualizat cu inflația reală din anul 2016. Inflația comunicată de guvern este pe economia națională, nu te interesează decât ca fapt divers. Niciun angajator de bună credință nu poate refuza o asemenea cerere, este în conformitate cu toate uzanțele uniforme din lume și dacă nu mă înșel, există o directivă UE cu privire la acest aspect.

Repet, dacă nu ți s-a oferit o creștere de salariu, trebuie s-o ceri. Acum! Este începutul anului și lucrurile bine puse la punct dau rezultate bune. Dar, negocierea creșterii salariului este o încercare de care fuge multă lume. 35% dintre femei și 26% din bărbați nu vor să se ducă la astfel de negocieri, în general, ca să nu se facă de râs.

În Codul de proceduri Coca-Cola sunt prezentate aspectele și atitudinile de muncă care trebuie subliniate ca să ai succes la negocierile de creștere de salariu. De fapt sunt indicații pentru factorii de conducere ca să accepte creșterea salariilor NUMAI în cazurile prezentate în Cod.

Dacă vă interesează, scrieți-mi! Sunt foarte mulțumit de domniile voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți. Ați trecut testul, cu toții, vă felicit! Săptămâna trecută vă îmbiam să-mi scrieți dacă vreți să știți în ce zi o să fiți depresivi. După ce spusesem că totul este bullshit. Ei bine, am primit multă corespondență, dar NIMENI dintre domniile vostre nu a vrut să știe în ce zi din ianuarie zodia lui este depresivă! Vă mulțumesc mult, am spus de multe ori că sunteți elită!

”Sunt un dement cu lungi episoade de luciditate oribilă!” spunea, despre el însuși, Edgar Allen Poe, cel nepereche, pe care-l pomenim astăzi.

”Once upon a midnight dreary, while I pondered, weak and weary,

Over many a quaint and curious volume of forgotten lore,—”

”The Raven” poemul care mă urmărește în nopțile târzii, când, cu coada ochiului văd ceea ce nu poate fi zărit. Sunt multe taine între Pământ și Cer, Poe a văzut unele dintre ele, este greu să mai fii ceea ce ai fost când ești atins de aripa Corbului. Sunt câteva ecranizări ale operelor lui Poe, dar departe, foarte departe de original. Nici nu intră în discuție. The Raven! Eu nu am corbi, dar am multe mierle, pe care le hrănesc cu mere și pâine. Fluieră într-un fel anume, când mă văd, deja mi-au dat un nume, sper că este un nume bun.

În pustnicia mea lucrurile se cam bulucesc, nu mai am liniștea necesară unui pustnic în rodaj, care caută înălțarea. O să iau Biblia de la Sinaia ca să caut răspunsuri și starea de grație, ce a fost, o să mai fie, cele 66 de cărți ale Bibliei sunt o mică bibliotecă de înțelepciune și morală. Caută și vei găsi, bate și ți se va deschide, cere o mărire de salariu, poate o obții!

Poate o să văd și un film, ceva vechi și bun, un film de artă, alb-negru, poate ”The Seventh Seal” capodopera lui Ingmar Bergman din anul 1957 cu Max von Sydow, apoi o să țin cățelușele aproape, ele sunt vigilente, îmi păzesc somnul, uitându-se curajoase și istețe în noapte, pentru că, mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC După program, drumurile nu sunt indicate. Stai acasă, la căldură, cu pisica şi/sau căţelul, cu un ceai fierbinte şi multe vorbe şi viaţa o să ţi se pară frumoasă şi lungă. Ascultă muzică! Încerci să schimbi modul tău de abordare a cheltuielilor, ca să faci economie. Păstrezi mereu un atuu în mânecă, eşti prudent. Astăzi ai nevoie de mai mult de unul. Anumite situaţii pe care le-ai tot amânat, se revarsă asupra ta! Joacă bine atuurile tale! Zi favorabilă implicării tale în rezolvarea unor probleme urgente. Implică-te personal, dar trebuie să ceri şi ajutor pentru că soluţiile unor probleme nu intră în competenţele tale.

TAUR Limitează-te la activitatea obișnuită. Nu trebuie să întreprinzi nimic important financiar. Investiţiile şi achiziţiile constituie o nebunie periculoasă în această zi de iarnă continentală. Vitalitatea ta este în creştere, dispui de o mare cantitate de energie şi timpul îţi pare a fi prietenos. Totuș, pe seară, refuză programele de ieşit în oraş şi odihneşte-te cât poţi mai bine! Relaţiile de familie se ameliorează lent, dar sigur, pentru cei care au avut o oarecare “răceală” în sentimente. O veste bună va fi urmată de una şi mai buna, fără să fie din acelaşi domeniu. O a treia veste, in a doua parte a intervalului, iţi poate face mare plăcere.

GEMENI Ești mai serios decât de obicei, ironiile ți-au înghețat pe buze, se întâmplă lucruri importante. Ai un bun simț al improvizației, dar astăzi ți se cere ceva mai greu: tărie de caracter! Astăzi ai multe pe cap. Nu dispera, nu vei reuşi să le faci pe toate, dar oricum, eşti aproape de o soluţie pentru o problema presanta, în care ai nevoie de ceva bani. Ştiai sau nu, „mâine este o nouă zi” aşa că vezi care probleme sunt urgente, care sunt importante, care pot produce pierderi de bani etc. Şi lasă pe mâine, adică chiar pe săptămâna viitoare ceea ce poţi lăsa. Amânarea este o artă. Trebuie să foloseşti mai eficient timpul şi să termini treburile începute.

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI