Pe 3 decembrie, „Departamentul de Cercetare și Fatwa” (opinie asupra legii islamice – n.r.) al ISIS a dat publicității un regulament construit pe principiul Întrebare – Răspuns. Un fel de „Sclavia pentru toți”. Astfel, potrivit regulamentului, este permis să bați sclavele, să le vinzi sau le faci cadou, să faci sex cu fecioarele pe loc, sau să faci sex cu o fată înainte de pubertate, „dacă este potrivită pentru actul sexual”.

Iată mai joc câteva exemple de Întrebări și Răspunsuri din Regulamentul de folosire a sclavelor al ISIS, publicat de The Daily Beast.

Întrebarea nr. 1: Ce este o Al-Sabi?

Al-Sabi este o femeie dintre ahl al-harb (oameni din război) care a fost capturată de musulmani.

Întrebarea nr. 3: Toate femeile necredincioase pot fi făcute sclave?

Nu există păreri divergente printre oamenii învățați că pot fi făcute sclave femeile necredincioase din naștere (kufr asli), cum ar fi kitabiyat (femeile din lumea care crede în Scripturi, adică evreice și creștine) sau politeiste. Totuși, cărturarii nu au căzut de acord asupra posibilității de a captura femei apostate. Deși unii spun că este permis, majoritatea înclină spre interdicție. Noi (ISIS), înclinăm să dăm credit majorității.

Întrebarea nr. 4: Este permis să ai relații sexuale cu o sclavă?

Este permis să ai relații sexuale cu o sclavă. Allah atotputernicul a spus: „Fericiți sunt cei care își păstrează castitatea, cu excepția relațiilor cu soțiile lor sau cele pe care mâna lor dreaptă le deține, pentru că atunci sunt scutiți de blestem. (Coran 23:5,6)

Întrebarea nr. 5: Este permis să ai relații sexuale cu o femeie imediat ce ai luat-o sclavă?

Dacă este fecioară, (stăpânul) poate avea relații sexuale imediat ce a intrat în posesia ei. Dacă însă nu este, atunci mai întâi trebuie purificat uterul.

Întrebarea nr.7: Este permis să desparți o mamă de copiii ei prin vânzare-cumpărare?

Nu este permis să desparți o mamă de copiii ei înainte de pubertate prin vânzare, cumpărare sau dăruire. Dar este permis, atunci când copiii sunt mari sau maturi.

Întrebarea nr. 9: Dacă sclava este însărcinată cu stăpânul ei, acesta o poate vinde?

O poate vinde după ce devine mamă.

Întrebarea nr. 13: Este permis să ai relații sexuale cu o sclavă care nu a ajuns încă la pubertate?

Este permis să ai relații sexuale cu o sclavă care nu a ajuns încă la pubertate dacă este potrivită pentru sex; totuși, dacă nu este potrivită, atunci te poți bucura de ea fără act sexual.

Întrebarea nr. 13: Este permis să ai relații sexuale cu două surori sclave?

Este permis să sclave două surori, dar ele nu trebuie să fie împreună în timpul actului sexual.

Întrebarea nr. 19: Este permis să bați o sclavă?

Este permis să bați o sclavă, ca o formă de daar ta’deeb (bătaie disciplinară), dar este interzisă folosirea darb al-takseer (literal: a rupe în bătaie), al-tashaffi (bătaia în scopul obținerii unui folos) al-ta’deeb (tortura). În plus, este interzisă lovirea feței.

Te-ar putea interesa și: