Cum să alegi torturi botez pentru a avea o petrecere perfectă pentru cel mic?

Cum să alegi torturi botez pentru a avea o petrecere perfectă pentru cel mic?

 Băiat sau fată? Alb sau colorat? Frișcă, înghețată sau marțipan? Alegerea unor torturi botez poate fi misiune mai grea decât ai crezut inițial. Dar să o luăm cu începutul.

Ești gata pentru botez? Ai pus pe lista tot: Îmbrăcăminte, musafiri, flori, biserică și restaurant, dar cine se gândește la torturi botez? În primul rând putem spune că tortul pentru botez este ales în general de părinți, dar nu întotdeauna.

Câteodată nașul și nașa sunt cei care au această sarcina, comandându-l la patiserie. În acest caz tortul este oferit cadou pentru proaspeții părinți și pentru micuț. Dacă tortul este oferit cadou, părinții trebuie să își exprime preferințele în ceea ce privește culorile, gusturile și decorațiunile. Aici însă, trebuie să ținem cont de câteva aspecte, legate de întreaga petrecere.

Astfel, primul lucru pe care trebuie să îl decizi este culoarea tortului: toate culorile sunt potrivite, atâta timp cât sunt delicate, în nuanțe pastel. De exemplu, albul este perfect pentru toată lumea, fie că ai băiețel sau fetiță. Rozul este ideal pentru fete, albastru deschis pentru băieți și apoi verde, galben și alte nuanțe la alegere fie pentru ea sau el. Culorile trebuie combinate cu tema mărturiilor, florilor și decorațiunilor (baloane și multe altele). Cele de mai sus sunt culorile tradiționale pe care le întâlnim adesea la botezuri.

Însă, poți încerca și o culoare neconvențională. Asta pentru a da mai multă personalitate tortului și ceremoniei. Poți alege nuanțe de violet, portocaliu, turcoaz, roșu, perfecte fie că vorbim de un tort pentru un băiețel, fie că este pentru o fetiță. În unele cazuri, poți folosi chiar și nuanțe mai țări, cu condiția ca acestea să fie “îmblânzite” de porțiuni pastel. O cofetărie de top va ști cum să realizeze o asemenea prăjitură și te poate sfătui în alegerea tortului ideal. De asemenea, dacă vrei să faci și un candy bar, ține cont de nuanțele din tort. Brioșele și prăjiturile din candy bar trebuie să respecte nuanțele tortului, pentru a crea un echilibru vizual.

După ce am stabilit culoarea sau culorile tortului, urmează simbolurile. Simbolurile cele mai alese pentru decorarea unui tort de botez sunt:

- Simboluri sacre precum îngeri mici;

- Ursuleți de pluș, personaje de desene animate, suzete, unicorni, botoșei;

- Subiecte minimaliste precum flori, inimi, buline.

De asemenea, cofetarii spun că imaginea reprodusă a copilului este foarte solicitată pentru a acoperi tortul. Totuși, pentru mulți părinți, ideea de a „tăia” sau „a mânca” o parte din corpul miniaturii nu este foarte plăcută. Mai degrabă alege modele clasice din cele prezentate mai sus.

Unii părinți, dacă au un eveniment restrâns, se gândesc să facă un tort în propria locuința. Totuși, mama și tatăl vor fi cu siguranță supraîncărcați cu alte angajamente, iar pentru un succes extraordinar, recomandăm încredințarea tortului unei patiserii a cărei seriozitate este cunoscută. Dacă, pe de altă parte, o rudă, un prieten sau nașa se oferă să facă tortul, trebuie să fii sigur că această persoană este cu adevărat capabilă să facă un tort bun și frumos. Tortul de casă este cu siguranță mai ieftin decât un tort de patiserie, dar, deși este foarte bun și realizat cu ingrediente autentice, poate lăsa de dorit din punct de vedere estetic. Așa că, nu riscă, pentru o suma puțin mai mare, vei avea tortul perfect, gata la timp și fără surprize neplăcute.

După ce ai ales culoarea, modelul și unde să îl faci, alege compoziția tortului. Tortul de botez nu trebuie neapărat să fie făcut cu ingrediente standard. Gusturile tortului în acest caz trebuie mai întâi să le îndeplinească pe cele ale părinților și apoi pe cele ale oaspeților. De exemplu, pot există cazuri de intoleranță la gluten sau lactoză, alergii la fructe de pădure sau o alegere alimentară, cum ar fi vegană. Dacă cazul specific se referă la unul sau doi invitați, este recomandabil să faci o porție de deșert separată făcută doar pentru ei. Dacă persoanele implicate sunt mai multe, ar fi frumos să optezi pentru un desert care să satisfacă pe toată lumea. În orice caz, o patiserie profesionistă va putea să îți ofere mult mai multe opțiuni. Dacă te-ai apucă să faci tu tortul, probabil nu ai avea toate ingredientele la îndemână, pe când, profesioniștii, au totul în dotare, deci crearea tortului este mai ușoară din acest punct de vedere.

Mai rămâne, desigur, să stabilești și dimensiunea tortului. Acesta se alege în funcție de numărul de invitați. Dacă botezul este unul restrâns, doar cu familia, un tort mic este suficient. Dacă însă faci o petrecere mare, gândește-te la torturi cu etaje și, pentru a fi sigur că nu rămâi fără desert, alege și un tort mai mic. Dacă nu este nevoie să îl folosești, îl poți servi a doua zi la masa de acasă cu bunicii, moșii și nașii.

Așadar, după cum vezi, alegerea tortului nu este un lucru pe care să îl neglijezi, ci un aspect deosebit de important. Tortul va fi elementul principal al întregii expoziții culinare. Este punctul culminant al serii, pe care toată lumea îl așteaptă. Nimeni nu pleacă de la petrecerea de botez până nu gustă tortul. De asemenea, modul de prezentare și gustul sunt cruciale. Toată lumea va discuta despre meniu și despre tort. De fapt, un tort bun va putea salva alte aspecte. Dacă, de exemplu, muzica nu este pe placul tuturor, vei putea salva momentul cu tortul. Acesta va aduce un zâmbet pe fețele invitaților și amintiri de neuitat de la botezul micuțului. În concluzie, nu neglija aspectul tortului și nici modul în care este realizat. Fiecare element al acestuia este important, de la culoare și până la aspect.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News