Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum să abordați cu inteligență modernizarea, renovarea sau construirea locuinței, rămânând în același timp în limitele bugetului prestabilit
Cum să abordați cu inteligență modernizarea, renovarea sau construirea locuinței, rămânând în același timp în limitele bugetului prestabilit

Cum să abordați cu inteligență modernizarea, renovarea sau construirea locuinței, rămânând în același timp în limitele bugetului prestabilit

Una dintre cele mai mari provocări și temeri ale oricărei persoane, care se ocupă de modernizarea, renovarea sau construirea unei locuințe este - pe lângă necesitatea de a obține execuții de calitate - și obligația de a se încadra în bugetul prestabilit. De fapt, aceste griji sunt justificate, pentru că în practică s-a demonstrat, că prețul lucrărilor executate depășește cifra bugetelor prestabilite în mai mult de jumătate din cazuri.

Știrea cea bună este aceea că, datorită portalului daibau.ro, noi, proprietarii de apartamente, putem face ca proiectele noastre să fie realizate la un nivel calitativ ridicat, în mod profesionist și în termen, fără a scăpa de sub control aspectul financiar. Depășirile bugetare pot apărea din numeroase motive, foarte variate.

Unul dintre motivele principale invocate de către investitori este acela, că produsele și serviciile se dovedesc a fi mult mai costisitoare decât planificaseră inițial. De asemenea, de multe ori, proiectele sunt mai complexe decât își imaginaseră ei. De exemplu, pot apărea circumstanțe neașteptate, care nu puteau fi prevăzute în prealabil și care măresc considerabil costul total al execuției. Deseori, motivele măririi costurilor depind direct de investitori, ca în cazul în care aceștia se hotărăsc dintr-o dată să cumpere produse sau materiale mai scumpe față de cele planificate în fazele incipiente.

Strategii pentru execuții de succes, fără griji și cheltuieli suplimentare:

1. Pregătirea prealabilă bună asigură deja obținerea pe jumătate a succesului scontat!

Fiecare proiect bine executat a fost mai întâi temeinic și bine planificat. Pe portalul web Daibau, veți găsi numeroase sfaturi și manuale, care conțin toate informațiile, de care aveți nevoie pentru a planifica și executa reparații, renovări sau construcții. Doriți să vă renovați baia? Atunci căutați pe portal materialele, care vă vor ghida pas cu pas în realizarea acestui proiect! Aveți în plan execuția unei bucătării? Tot aici veți găsi instrucțiuni pentru planificarea și execuția acesteia! Aveți un proiect privind o construcție nouă sau un proiect mult prea complicat pentru dumneavoastră și necesități serviciile unui arhitect? Cu o singură cerere, veți primi multe oferte de la specialiști experimentați!

2. Verificați prețurile în mod anticipat!

Pe portalul web Daibau, a fost creată special pentru dumneavoastră rubrica Calculator, care conține prețuri aproximative pentru lucrări de proiectare, construcții și meșteșugărești. Vă interesează, cât v-ar costa montarea parchetului? Introduceți doar suprafața podelei și veți obține imediat această informație! Doriți un proiect pentru instalațiile mecanice ale locuinței? Verificați cât veți plăti pentru acesta…

3. Găsiți specialiști și executanți de încredere simplu și rapid!

Gata cu căutările consumatoare de timp. Pe Daibau veți găsi într-un singur loc toți furnizorii, de care aveți nevoie pentru a vă realiza proiectul. Pur și simplu trimiteți o cerere (precizați termenul de execuție dorit, completați chestionarul și furnizați cât mai multe informații relevante) și veți primi numeroase oferte de la executanți interesați, pe care îi veți putea compara între ei. Veți putea verifica referințele executanților și evaluările clienților acestora. Aceasta vă va ajuta să selectați executantul cel mai bun pentru dumneavoastră. Iar, după finalizarea lucrărilor, veți putea evalua munca executantului selectat și veți contribui astfel atât la informarea mai bună a celorlalți utilizatori, cât și la creșterea calității lucrărilor executate.

4. Aveți încredere în profesioniști!

În baza unui plan bine pregătit de un expert, se poate realiza o listă precisă a lucrărilor necesare și, deci, și o estimare destul de exactă a costurilor proiectului. Expertul vă va ajuta să vă stabiliți prioritățile și să vă asigurați că banii dumneavoastră sunt investiți acolo, unde contează cel mai mult. Dacă doriți să reduceți din costuri, este bine să vă consultați în această privință cu profesioniștii pe care i-ați angajat să vă proiecteze și execute lucrările. De asemenea, trebuie să știți că prin intermediul executanților puteți obține toate materialele, de care aveți nevoie, la cele mai bune prețuri.

Experții cunosc cele mai bune mărci – cu care chiar colaborează – și vă pot oferi prețurile cele mai avantajoase pentru produsele acestora. După începerea lucrărilor, specialiștii vă vor informa în timp util cu privire la eventualele modificări ale planului inițial sau la situații neprevăzute, ca vă pot afecta bugetul. În aceste cazuri, vă vor sugera opțiuni alternative adecvate și vă vor da libertatea de a aproba sau respinge orice modificare. Cheia succesului se află, deci, în alegerea unor experți de încredere, care pot fi găsiți pe Daibau.ro, portalul pe care se caută specialiști din domeniul construcțiilor și al renovărilor.