Evenimentul Zilei > Social > Cum s-au cheltuit la Spitalul Județean Timișoara 10,5 milioane în nici două săptămâni
Cum s-au cheltuit la Spitalul Județean Timișoara 10,5 milioane în nici două săptămâni

Cum s-au cheltuit la Spitalul Județean Timișoara 10,5 milioane în nici două săptămâni

Record de achiziții la cel mai mare spital din vestul României. În nici două săptămâni de la schimbarea conducerii, aici au fost cheltuite 10,5 milioane de lei.

Noul manager al Spitalului Clinic de Urgență Județean ”Pius Brânzeu” Timișoara, Raul Pătrașcu, a anunțat că, în timp record, a deblocat fondurile și a cheltuit cu folos banii alocați spitalului. Membru PNL, acesta a fost numit manager interimar la finalul lunii noiembrie, în locul doctorului Marius Craina, social democrat, care, la rându-i, orucpa funcția tot ca interimar.

”Încă de la începutul mandatului meu în fruntea celui mai mare spital din partea de vest a țării am susținut că sănătatea este deasupra jocurilor politice. Prima dovadă în acest sens este deblocarea celor 10,5 milioane de lei, bani de la Ministerul Sănății, pentru dotarea cu aparatură a unității sanitare.

Iată că încă din prima mea lună de mandat am reușit să deblocăm birocratic și să cheltuim tot bugetul alocat pentru aparatura medicală performantă, astfel încât pacientii Județeanului să beneficieze de cele mai înalte standarde în medicină. Acesta este doar un prim pas spre normalitate și spre diagnosticarea cu precizie a celor care se adresează cadrelor medicale din spitalul nostru.

Muțumesc colegilor mei de la Spitalul Județean, care au depus un efort considerabil în ultimele două săptămâni și alături de care, în echipă, reușim să oferim confort și siguranță celor care cred în profesionalismul nostru, al tuturor”, a notat tânărul manager pe pagina sa de Facebook.

Raul Pătrașcu a detaliat, pentru EVZ,  care au fost, concret, achizițiile. Acestea au fost făcute în cursul anului 2019, conform procedurilor legale, însă aparatura nu putea fi recepționată, deoarece suma alocată era blocată la nivelul Ministerului Sănătății.

În total sunt 59 de sisteme și aparate.  ”Printre cele mai importante menționez: un aparat pentru dializa acută (Secția de dializă), un sistem modern de videoendoscopie pentru tratamentul afecțiunilor tractului digestiv (Gastroenterologie) – turn endoscopic, endoscop radial, liniar și cuplat cu ecograf, plus un videogastroscop și un videocolonoscop.

Pentru Sectia de neurochirurgie, printre altele, a fost achiziționat  un sistem ultramodern de neuronavigație craniană și spinală, pentru blocurile operatorii, un sistem modern de electrochirurgie, un sterilizator performant cu aburi cu capacitate de 600 de litri, un ecograf portabil pediatric, un ecograf digital portabil, un ecograf pentru investigații neurologicem, unul pentru Endocrinologie și unul pentru Ginecologie”, a declarat managerul Spitalului Județean.