Și căutările pentru cadourile de Sf. Valentin încep din primele zile ale anului. Vârful de căutări a fost înregistrat, vinerea trecută, pe 10 februarie.
Cele mai interesate de căutarea cadoului perfect pentru partener par a fi femeile, analiza căutărilor Google de la începutul anului indicând o predominață clară a termenilor „cadouri pentru el”, „cadouri iubit” sau „cadouri bărbați”.
Trandafirii roșii, „best-seller” în acestă perioadă
Nici bărbații nu par să se lase mai prejos. Interesul pentru a comanda flori și ciocolată a crescut spectaculos în luna februarie a acestui an. Reprezentanții ai florăriilor online spun că au înregistrat o creștere a comenzilor cu 500% în această perioadă.
„Comparativ cu anul trecut, am înregistrat o creștere de 500% a comenzilor în această perioadă. Creșterea ar fi fost și mai mare, dar capacitatea de livrare este limitată. Din aceast motiv, de Valentine’s (ca și de Dragobete, 1 Martie sau 8 Martie) încurajăm clienții să lanseze comenzile cu cel puțin 2-3 zile înainte. Au crescut mai ales comenzile pentru trandafiri roșii, în buchete clasice și aranjamente speciale în forma de inima, care au reprezentat peste 90% din comenzile pentru București”, spune Mugur Cosmin Frunzetti, fondatorul www.floria.ro.
Anul trecut, interesul românilor pentru Dragobete a fost totuși, mai mare, decât cel pentru Sfântul Valentin. Anul acesta, căutarile sunt încă în favoarea Valentine’s Day, însă mai este suficient timp ca lucrurile să se schimbe.