„Am prins un monstru şi l-am eliminat. Am făcut asta pentru că încerca să ne arunce în aer ambasada. Am făcut acest lucru şi din alte motive foarte evidente – cineva a murit, unul dintre militarii noştri a murit, au fost oameni răniţi foarte grav cu numai o săptămână înainte”, a declarat președintele Donald Trump în cadrul unui eveniment organizat la Casa Albă, potrivit Reuters.

Vinerea trecută, imediat după uciderea lui Soleimani, Trump declara că nu doreşte o „schimbare de regim”, numindu-l pe genaralul iranian „teroristul numărul unu” din lume. Afirmând că a acţionat pentru „a opri” un război, nu pentru a începe altul, Donald Trump a afirmat că generalul Qasem Soleimani pregătea atacuri „iminente” contra diplomaţilor şi militarilor americani.

„Soleimani a făcut din moartea oamenilor nevinovaţi o pasiune respingătoare”, a declarat el înainte de a lansa un avertisment „teroriştilor” care atacă americani.

„Vă vom găsi. Vă vom elimina. Îi apărăm întotdeauna pe diplomaţii, soldaţii noştri, pe toţi americanii şi pe aliaţii noştri”, a mai spus preşedintele american, aflat atunci în vacanţă la clubul său Mar-a-Lago din Florida.

„Am un respect profund pentru poporul iranian”, a adăugat el. „Nu căutăm o schimbare de regim”.

Te-ar putea interesa și: