Cum reușesc unii oameni să rămână slabi chiar dacă mănâncă mult?

Toţi cunoaştem persoane care mănâncă orice și oricât dar nu pun niciun gram, pe când alte persoane, par să adauge kilograme doar gândindu-se la mâncare.

La baza acestei diferenţe stă metabolismul, suma reacţiilor organice care au loc în organism în fiecare clipă. Cu siguranţă, când vorbim de îngrăşare, vorbim de mai mult decât o relaţie directă între caloriile ingerate şi caloriile “arse”. Santorio Sanctorius este doctorul care în secolul al XVII-lea a desfăşurat un studiu privind metabolismul. Pentru trei decenii acesta a folosit un scaun-cântar pentru a înregistra greutatea înainte şi după masă, somn, muncă, sex şi eliminarea excrementelor/urinei. De asemenea, el a cântărit mâncarea şi lichidele consumate şi părţile eliminate prin urină şi excremente.

Cititți restul articolului pe doctorulzilei.ro.