Cum reușesc unii oameni să rămână slabi chiar dacă mănâncă mult?
- Irene Ştef ănescu
- 22 octombrie 2015, 09:17
Toţi cunoaştem persoane care mănâncă orice și oricât dar nu pun niciun gram, pe când alte persoane, par să adauge kilograme doar gândindu-se la mâncare.
La baza acestei diferenţe stă metabolismul, suma reacţiilor organice care au loc în organism în fiecare clipă. Cu siguranţă, când vorbim de îngrăşare, vorbim de mai mult decât o relaţie directă între caloriile ingerate şi caloriile “arse”. Santorio Sanctorius este doctorul care în secolul al XVII-lea a desfăşurat un studiu privind metabolismul. Pentru trei decenii acesta a folosit un scaun-cântar pentru a înregistra greutatea înainte şi după masă, somn, muncă, sex şi eliminarea excrementelor/urinei. De asemenea, el a cântărit mâncarea şi lichidele consumate şi părţile eliminate prin urină şi excremente.
Cititți restul articolului pe doctorulzilei.ro.