Cum putem scăpa de contractul la curent electric semnat la prețul de 3 lei? Pașii de urmat pentru a plăti un preț fix de 1,3 lei
- Antonia Hendrik
- 11 noiembrie 2022, 15:38
Avocatul Adrian Cuculis vine cu un sfat pentru românii care au semnat contracte la energie electrică la un preț de 3 lei pe kWh și vor să beneficieze de prețul fix de 1,3 lei kWh, stabilit de Guvernul României.
Alianța de guvernare a agreat un preț maximal de 1,3 lei per kwh pentru consumul casnic, în limita de 255 de kwh/lună. Dar sunt români care au deja semnate contracte cu prețul de 3 lei/kwh. Pentru a scăpa de aceste contracte, trebuie să urmați câțiva pași.
Avocatul Adrian Cuculiș spune că cea mai simplă soluție este să schimbați furnizorul de energie electrică, iar dacă vechiul furnizor va face regularizarea la 3 luni de zile, atunci banii vor fi recuperați ulterior.
Una dintre cele mai simple soluții este să denunțați contractul
Adrian Cuculiș vine cu câteva sfaturi pentru românii care au un contract cu furnizorul electric la preţul de 3 lei/kwh. În opinia sa, sunt câţiva paşi de urmat care vă pot scăpa de tariful semnat la data întocmirii contractului.
„Putem să schimbăm furnizorul de energie electrică. Putem să denunțăm contractul și, bineînțeles, de la momentul de la care se vor aplica noile tarife, o să avem 1,3 lei în consumul acela de 255, în condițiile în care schimbăm furnizorul.
Toți vor avea exact aceleași condiții. Doar că aici o să vină furnizorii și o să facă regularizările pe trei luni de zile. Și ei își vor recupera oricum banii respectivi. Și s-ar putea ca această tranziție către 1,3 lei de la 2-5-10 lei să fie una destul de ușoară”, a explicat Adrian Cuculis.
Ce trebuie făcut dacă primiți vreo notificare de penalitate
Avocatul Adrian Cuculiș a mai spus că românii care vor primi mai mult de o regularizare e clar că există o problemă. Înseamnă că nu au făcut-o din timp şi din acest motiv vin acele facturi cu sume uriaşe.
Şi continuă: „Asta dacă nu cumva o să vedem în continuare acele regularizări care nu au ajuns la zi. Și spuneam că este ilegal să iei un an de zile și să faci defalcări de câte trei luni ca să poți să te încadrezi în legislație.
Furnizorul de energie electrică este extrem de inventiv, dar treaba asta este ilegală. Dacă vine mai mult de o regularizare este clar că este o problemă. Înseamnă că nu au făcut-o din timp.
Dacă este cineva care primește vreo notificare de penalitate ca să rezilieze contractul, să se adreseze imediat ANPC-ului pentru că este o chestiune abuzivă, ilegală. Nu ar trebui să plătim niciun fel de penalitate. Rezilierea ar trebui să se facă extrem de ușor, o notificare scrisă și ulterior semnarea cu un nou furnizor”, a explicat avocatul Adrian Cuculis, potrivit antena3.ro.