Cum poți prepara acasă faimosul cocktail Hugo?

Acest cocktail este faimos datorită gustului deosebit și a răspândirii rapide, fiind una dintre cele mai apreciate băuturi de pe tot mapamondul.

Pe litoral sau la munte, în toate barurile și pe toate terasele, la aniversări sau la altee evenimente, cocktailul Hugo este savurat cu plăcere. Este revigorant și perfect pentru orice vreme.

Acest cocktail a fost inventat în 2005 de un barman priceput din Italia, Roland Gruber.

Denumirea „Hugo” a fost dată de inventator deoarece este de origine austriacă, dar stabilit în localitatea Naturno, din nordul Italiei.

În acea zonă locuiesc mulți etnici germani iar barmanul a dorit să inventeze o băutură care să-i reprezinte. Nu știa atunci când l-a servit prima oară clienților lui că băutura va deveni faimoasă în toată lumea.

Rețeta originală pe care a inventat-o barmanul are ca ingrediente siropul de roiniță, prosecco, apă minerală, gheață, o felie de lime și câteva frunze de mentă.

Din cauză că siropul de roiniță este o raritate, rețeta s-a modificat în timp, acesta a fost înlocuit cu siropul de soc. O condiție esențială este ca toate ingredientele să fie reci.

Zahărul din siropul de flori de soc se echilibrează foarte bine cu acidul tartaric conținut de strugurii Glera din care se obține prosecco. Menta adaugă un aer racoritor cocktailului iar perlajul specific Prosecco-ului completeaza mixul, oferindu-i un plus de aromă si intensitate.

 

Varianta originală a acestui cocktail ar fi: 50 de ml de Prosecco rece, 20 de ml de sirop de lămâie, câteva frunze de mentă, un strop de apă minerală carbogazoasă, cuburi de gheață și o felie de lămâie (varianta cu sirop/lichior de soc a fost adaptată ulterior).

 

Când coktailul Hugo a trecut în Germania,  în anul 2010, rețeta s-a modificat un pic.

Nemții au vrut ca băutura să fie ceva mai tare, și atunci au pus vodcă de 40 de grade. Așa că rețeta s-a modificat astfel: 200 ml prosecco, 100 ml apă, 1-2 linguri sirop de soc, 1-2 felii de lime, 1-2 frunzulițe de mentă, 2-3 cuburi de gheață.