Cum poți avea murături perfecte. După ce murăturile au fost opărite, acestea nu mai trebuie să fie atinse cu mâna, pentru a nu le contamina cu bacterii. Dacă le atenți, ele se înmoaie și nu mai sunt bune. Editorul culinar Dawn Perry a explicat ce greșeli trebuie să evităm atunci când punem murături.
Cum putem avea murături perfecte
Murăturile trebuie să fie acre şi sărate, nu dulci, a spus Perry. El ne recomandă să evităm rețetele care presupun mai mult de un sfert de cană de zahăr. Acesta ne-a mai sfătuit să nu punem mult oțet. „Alegeţi o reţetă care include şi apă”, mai spune acesta.
În mod normal, ingredientele necesare sunt apa, sarea, zahărul sau oţetul, însă Perry a cpus că, pe lângă ingredientele esenţiale, ar fi recomandată adăugarea câtorva condimente. „Seminţele de muştar, bucăţile de ardei sau frunzele de dafin sunt arome clasice. Dar nu vă limitaţi. Adăugaţi mentă sau busuioc sau orice găsiţi în grădină. De asemenea, gândiţi-vă de două ori înainte să folosiţi oţet roşu: murăturile dumneavastră vor ieşi roz”.
Unele legume trebuie fierte înainte
Specialistul a mai spus că unele legume, cum ar fi cele crocante, precum morcovii, trebuie fierte puţin înainte să fie puse la murat. Dacă faceţi o salată, puteţi să tăiaţi morcovii în felii subţiri şi nu mai este nevoie să-i fierbeţi. Dacă doriți un platou cu murături întregi, trebuie să fierbeţi mai mult morcovii, ca să nu fie foarte crocanţi.
Editorul culinar a spus că fiecare legumă trebuie murată cu legume de acelaşi fel. Mare atenție! Ceapa se murează mai repede decât ridichile sau morcovii. Aceasta nu trebuie murată cu alte legume pentru că va avea un gust ciudat.
O altă greșeală pe care trebuie să o evităm
O altă greșeală este că nu lăsăm legumele suficient la murat. „Nu presupuneţi că produsul dumneavastră va fi gata în trei zile. Unele se fac mai greu. Verificaţi-le, totuşi, din când în când. Nu le lăsaţi nici prea mult, căci se vor înmuia sau se vor oţeţi. Gustaţi-le şi alegeţi cel mai potrivit moment pentru a le servi”, mai spune Perry.