Evenimentul Zilei > EVZ Special > Adevărul despre RADET. De ce e frig în case. Explicațiile unui specialist
Adevărul despre RADET. De ce e frig în case. Explicațiile unui specialist

Adevărul despre RADET. De ce e frig în case. Explicațiile unui specialist

Fostul director RADET, Gabriel Dumitrașcu, a declarat că apa care ajunge în caloriferele bucureștene trebuie să ajungă la 55-60 de grade pentru a putea încălzi apartamentele.

Gabriel Dumitrașcu, fostul președinte al Consiliului de Administrație al RADET  a declarat că, potrivit unui ordin al Ministerului Sănătății din 2014, agentul termic intrat în sistemul de încălzire al unui apartament trebuie să asigure un confort termic nu mai mic de 20 de grade, cu o indicație de 22 de grade pentru baie, camera de locuit.

„Există un ordin al ANRE, există un contract între asociațiile de locatari și RADET și acolo există o specificație: nu mai puțin de 55 de grade, între 55 și 60 de grade și doar în cazuri extreme, limita ar fi atins 50 de grade pe o perioadă scurtă”, a explicat Gabriel Dumitrașcu.

Acesta a precizat că bucureștenii care nu au căldură la parametrii prevăzuți de legislație  pot solicită despăgubiri.

„Există o prevedere în regulament și există o prevedere în contractul cadru care permite tuturor să se întoarcă împotriva furnizorului de energie termică – nu mai e RADET acum, este Termoenergetica, și să solicite despăgubiri, compensații, pentru lipsa de energie termică”, a spus Gabriel Dumitrașcu la Digi24.