Bucătăria din Peking este renumită mai ales pentru raţa pekineză...
Este vorba, potrivit specialiştilor în domeniu, despre o raţă mică, robustă, de culoare galben pai, gătită a la Peking! De fapt este vorba de trei feluri de preparate rezultate prin prelucrarea culinara a raţei, prelucrare laborioasă şi de durată.
Mai întâi, după ce se jumuleşte raţa, se suflă sub piele (cu un pai) aceasta detaşându-se de corp. Apoi raţa se pune la uscat la aer timp de 24 de ore, preferabil să stea într-un curent de aer rece. Urmează frigerea, până pielea devine crocantă. Pielea separată şi dată cu sos dulce şi condimentat de soia se serveşte ca primul fel, introdusă într-o chifla. Carnea dezosată şi gătită cu lăstari de bambus şi un sote din ceapa, ghimbir şi ardei, formează felul doi.
Al treilea fel este o supă preparată din oasele zdrobite ale raţei, iar cu ceapă şi ghimbir, în care se fierb cârnaţi.