Evenimentul Zilei > Politica > Cum plănuiește Cristian Ghinea să-i sufle partidul lui Nicușor Dan
Cum plănuiește Cristian Ghinea să-i sufle partidul lui Nicușor Dan

Cum plănuiește Cristian Ghinea să-i sufle partidul lui Nicușor Dan

În preajma alegerilor interne, în USR, două tabere se bat pentru șefi a partidului. Deputatul Cristian Ghinea, împreună cu câțiva susținători, îl acuză pe Nicușor Dan de dictatură, încercând să-l decredibilizeze. De fapt, Ghinea nu a renunțat la planul de a-l aduce pe Cioloș în partid

Fostul ministru al Fondurilor Europene în Cabinetul Cioloș, Cristian Ghinea, și actual deputat USR, l-a acuzat, împreună cu alți doi deputați Tudor Benga și Adrian Prisnel pe Nicușor Dan, de faptul că împiedică dezbaterile democratice în interiorul partidului pe marginea noului statut și că că expune USR pericolului de „oligarhizare”. „Nicuşor Dan a ars punţi de comunicare interne atacând pe Facebook complet gratuit. Trist mod de a comunica şi dezbate. Conducerea va trebui să se obişnuiască că USR e altfel de partid”, a scris Ghinea, pe Facebook.

Nicușor Dan este singurul care a anunțat oficial că se va înscrie în cursa pentru șefia USR la Congresul din 22 mai. El este președintele partidului de la înființare și sub conducerea sa USR a intrat în Parlament.

O comunicare instituționalizată

În replică la acuzațiile care i se aduc, liderul USR, Nicușor Dan, a explicat că în interiorul partidului există o comunicare instituționalizată, astfel încât toţi cei 1.500 de membri să poată participa la dezbateri. „S-a făcut o centralizare împreună cu toţi parlamentarii, toţi preşedinţii de filiale judeţene, dezbatem statutul, că asta văd că e problema”, a spus Nicușor Dan. USR-iștii vor să modifice Statutul pentru ca în conducere să fie reprezentate și organizațiile județene.

Ghinea vrea funcție

Surse din USR au explicat EVZ că este posibil ca Cristian Ghinea să vrea să preia șefia formațiunii și că ar fi corect ca acesta să anunțe public intenția. „Ar trebui să spună că vrea funcția lui Nicușor Dan. Ar fi mai corect, decât să zici că partidul o ia într-o direcție greșită și să susții că Nicușor Dan este dictator. Dacă ar fi fost adevărat, oare unul ca Ghinea putea ajunge secretarul Camerei Deputaților cu sprijinul USR?”, au declarat sursele EVZ.

Alte voci din USR consideră că, deși competiția este de bun augur, ea trebuie să fie „loială și corectă”.

Clotilde Armand, finanțatorul

Vicepreședintele USR, Clotilde Armand, a susținut financiar partidul și pe Nicușor Dan, la alegerile locale și la cele parlamentare. Relația de prietenie dintre cei doi nu mai este ca în perioada USB, iar Clotilde Armand n-a exclus posibilitatea unei candidaturi la șefia USR „Dacă funcţia de preşedinte rămâne aşa cum este, eu nu vreau să iau parte la asta. Nu există un tătuc al partidului”, a spus Armand.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: