Cum merg vânzările de pui crescuţi ca la bunica-n curte pe o piaţă în scădere
- Cristina Sb îrn
- 22 septembrie 2011, 12:24
În primele două luni de vară vânzările de carne de pui au scăzut cu circa 15%, potrivit oficialilor Agricola Bacău, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România şi principalul exportator din această categorie. Pe o piaţă în scădere, compania a reuşit să-şi crească vânzările inclusiv pe categoria produsului premium "Puiul fericit" lansat pe piaţa locală anul trecut.
În perioada ianuarie - august 2011, Agricola Bacău a vândut cu circa 22% mai multă carne de pui, ajungând la 21.213 tone. Lunar firma comercializează circa 15 tone de carne de "pui fericit" hrănit cu 80% porumb şi scos la iarbă verde. "În numai un an de zile, peste un milion de români au savurat gustul puiului crescut ca la curte - hrănit cu 80% porumb şi scos la iarbă verde. Pentru noi, performanţa este cu atât mai notabilă, cu cât piaţa cărnii de pasăre în general s-a aflat în ultimele luni pe un trend descrescător. Potrivit ultimelor măsurători, în perioada iunie- iulie 2011, piaţa cărnii de pasăre a scăzut cu 15% faţă de perioada similară din 2010, context în care vânzările Agricola au fost pe un trend crescător", a declarat Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău. În total, de la lansarea din iulie 2010, valoarea vânzărilor acestui produs se ridică la peste 500.000 de euro.
Compania deţine 14% din piaţa cărnii de pui, este lider cu 19% din piaţa de semipreparate şi produse de tip ready-meal, iar Salamul de Sibiu Agricola Bacău este lider în total segment Salam de Sibiu comercializat în România cu 42% cotă de piaţă valorică în ianuarie 2011. Câtă carne de pui consumă românii Potrivit preşedintelui Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, Ilie Van, români consumă anual în jur de 400.000 tone carne de pasăre, cea mai mare parte fiind din producţia internă. "Valoarea industriei avicole (carne de pasăre şi ouă) va depăşi anul acesta un miliard euro, în creştere cu 5-6% faţă de anul trecut, acest lucru datorându-se în primul rând majorării exporturilor", a spus Van, potrivit capital.ro. Potrivit acestuia, producţia în viu de carne de pasăre obţinută anul trecut în sistem industrializat a fost de 430.000 tone, ceea ce înseamnă 360.000 tone de carne tăiată.