Evenimentul Zilei > International > Cum l-au omorât kurzii Erdogan. Enciclopedia online și limba ebraică
Cum l-au omorât kurzii Erdogan. Enciclopedia online și limba ebraică

Cum l-au omorât kurzii Erdogan. Enciclopedia online și limba ebraică

Vestea falsă a morții lui Recep Erdogan, președintele Turciei, s-a răspândit rapid pe rețelele sociale, unde s-a afirmat că el ar fi făcut un atac de cord, iar medicii s-ar lupta să-i salveze viața.

Cum a apărut acest zvon? Se crede că totul a pornit după ce kurzii au intrat pe Wikipedia în limba ebraică și au adăugat data morții lui Erdogan, iar apoi au distribuit informația falsă pe rețelele sociale, relatează defence-point.com.  Publicația nu precizează însă din ce surse vin aceste informații.

De unde a pornit totul? Se crede că zvonurile au pornit după ce kurzii au intrat pe Wikipedia în limba ebraică și au adăugat data morții lui Erdogan, iar apoi au distribuit informația falsă pe rețelele sociale, relatează defence-point.com.

Publicația nu precizează însă din ce surse vin aceste informații. Mai mult decât atât, de la reședința lui Erdogan din Ankara nu a venit nici o dezmințire oficială. Totuși, site-ul Arab Turk a citat o sursă prezidențială potrivit căreia zvonurile sunt „nefondate”. Publicația relatează că, de fapt, Erdogan, în vârstă de 65 de ani, care este președinte al Turciei din 2014 ar fi în vacanță.

Defence-point.com mai scrie că, în urma acestor zvonuri, informația falsă a fost scoasă de pe Wikipedia, iar Israelul a blocat accesul la cuvântul „Erdogan”, astfel încât informațiile să poată fi adăugate doar după ce au fost verificate.

Vinereri site-ul BreakingIsraelNews scria că o veche sursă ezoterică  evreiască a prezis că eclipsa de lună, care a fost vizibilă și din Ierusalim săptămâna trecută, poate aduce moartea neașteptată a unui „sultan”.

BreakingIsraelNews a preluat știrea despre zvonurile care au circulat pe internet. În varianta inițială a știrii,se relata și că Turcia încearcă să ascundă decesul președintelui. De menționat că zvonurile au fost preluate cu precădere de site-uri de știri din Israel.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: