Cum l-a sfidat premierul Bulgariei pe Donald Trump chiar la Casa Albă

Cum l-a sfidat premierul Bulgariei pe Donald Trump chiar la Casa Albă

Aflat în vizită oficială în Statele Unite ale Americii, premierul Bulgariei a stârnit un adevărat tsunami.

Boiko Borisov și-a atras criticile politicienilor de dreapta de la Sofia când a afirmat că Bulgaria nu este dispusă să ofere baze militare americanilor! Afirmația a stârnit rumoare și în rândul jurnaliștilor de peste Ocean.

La întâlnirea cu Donald Trump, Borisov a vorbit despre cooperarea în domeniul energiei. Președintele Americii sprijină eforturile Sofiei de a deveni un centru regional de distribuire a gazelor, ce va contribui la diversificarea energetică. Companii americane vor putea participa la realizarea Centralei atomo-electrice de la Belene, cu combustibil nuclear și cu generatoare electrice americane, ce vor putea mări puterea reactoarelor rusești de la 1.000 de megawați la 1.200.

Printre altele, în cadrul întrevederii care a durat două ceasuri, Trump și Borisov au semnat și un acord-cadru de colaborare strategică. Abordând problema securității în zona Mării Negre, Borisov a anunțat că Bulgaria este pregătită să participe la cât mai multe exerciții militare comune și să creeze un centru de coordonare NATO la Varna. Despre bazele militare americane, niciun cuvânt!

Ne puteți urmări și pe Google News

În privința Rusiei și a spionajului practicat de FSB în Bulgaria, premierul Boiko Borisov afirmă că țara sa își apără cu grijă secretele și îi neutralizează pe spionii străini.