Cum l-a întâmpinat o militantă Femen pe patriarhul Kiril în Ucraina. "Kill Kiril!" | VIDEO

Cum l-a întâmpinat o militantă Femen pe patriarhul Kiril în Ucraina. "Kill Kiril!" | VIDEO

O militantă din mişcarea ucrainiană feministă Femen, cu sânii goi, a vrut să-i atragă atenţia patriarhului Bisericii ortodoxe ruse, Kiril, când acesta a coborât din avion, pe aeroportul din Kiev, în semn de protest împotriva vizitei înaltului prelat în Ucraina. Imaginile au fost difuzate de un post de televiziune.

Îmbrăcată doar cu blugi şi având scrise cu negru, pe spatele gol, cuvintele "Kill Kirill" (Moarte lui Kiril), tânăra a alergat strigând patriarhului "Afară!". A fost oprită de un preot şi un bodyguard al lui Kiril când se afla foarte aproape de patriarh, care nu a reacţionat la acest incident.

Cunoscută pentru acţiunile sale de protest şocante - activiste cu sânii goi -, Femen l-a acuzat pe blogul său pe patriarh că vrea să mărească influenţa Rusiei în Ucraina şi îl consideră implicat în 'arestarea ilegală a activistelor anti-Putin' de la Moscova. Trei tinere din grupul de punk rock rus Pussy Riot sunt arestate preventiv de cinci luni pentru că au interpretat în februarie, cu cagule şi rochii scurte, o 'rugăciune punk' intitulată"'Sfântă Fecioară Maria, alungă-l pe Putin!" în catedrala Cristos Mântuitorul din Moscova. Ele riscă până la şapte ani de închisoare pentru "huliganism".

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/Iit7hSAUpuw" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News