Iată cele mai vindute titluri Polirom si Cartea Romaneasca
La Salonul International de Carte Bookfest 2014, editurile Polirom si Cartea Romaneasca au vândut peste 10.000 de volume din cele peste 1.000 de titluri din oferta noastra editoriala.
Colectiile „Historia”, „Biblioteca Polirom”, „Biblioteca Memoria. Jurnale, autobiografii, amintiri”, „Hexagon. Cartea de calatorie” si „Eseuri si confesiuni”. Bine primite au fost de asemenea titlurile aparute in cadrul seriilor de autor, cele mai cautate fiind cele din seriile „Gabriela Adamesteanu” si „Andrei Oisteanu”. Si volumele seriei „Opere. Gellu Naum” s-au numarat printre cele mai bine vindute la Bookfest 2014.
Top 5 cele mai bine vindute titluri POLIROM:
1. Anii romantici, de Gabriela Adamesteanu (seria de autor „Gabriela Adamesteanu”)
2. Istoria Poloniei. Terenul de joaca al lui Dumnezeu (2 volume), de Norman Davies (colectia „Historia”)
3. Cum iubesc barbatii, de Mihaela Radulescu (Hors collection), la egalitate cu Eu sint Malala, de Malala Yousafzai si Cristina Lamb (Hors collection)
4. Soacre si nurori. La cine este cheia?, de Aurora Liiceanu (seria de autor „Aurora Liiceanu”), la egalitate cu Foc palid, de Vladimir Nabokov (Biblioteca Polirom. Seria de autor „Vladimir Nabokov”)
5. Sugubina, de Mircea Diaconu (colectia „Fiction Ltd.”), la egalitate cu Pe cind eram doar niste pusti, de Patti Smith (Biblioteca Polirom. Actual)
Top 5 cele mai bine vindute titluri CARTEA ROMANEASCA:
1. Insemnarile mele (2 volume), de Maria Banus (Hors collection) 2. Controlul cartii. Cenzura literaturii in regimul comunist din Romania, de Liliana Corobca (colectia „Critica si istorie literara”) 3. Negustorul de inceputuri de roman, de Matei Visniec (colectia „Proza”) 4. Leonid Dimov. Un oniric in Turnul Babel, de Luminita Corneanu (colectia „Critica si istorie literara”) 5. Calciiul lui Magellan, de Octavian Soviany (colectia „Poezie”)
Dintre cele mai bine vindute titluri Polirom la Bookfest 2014, amintim: Amazoanele. O poveste, de Adriana Babeti (colectia „Plural. M”), Scriitor in comunism (niste amintiri), de Stefan Agopian (colectia „Ego-grafii”), Narcotice in cultura romana. Istorie, religie si literatura, de Andrei Oisteanu (editia a III-a revazuta, adaugita si ilustrata, aparuta in seria de autor „Andrei Oisteanu”), Cersetorul de cafea, de Emil Brumaru (editia a II-a, aparuta in colectia „Eseuri si confesiuni”), Operatiunea Sweet Tooth, de Ian McEwan (Biblioteca Polirom. Actual) si Papagalul verde si Catherine-Paris, de Martha Bibescu (Biblioteca Polirom. Esential).
In ceea ce priveste literatura romana, vinzari ridicate au inregistrat titlurile: Omar cel orb, de Daniela Zeca-Buzura (colectia „Ego. Proza”), Zaraza, de Andrei Ruse (colectia „Ego. Proza”) si Sebastian, ceilalti si-un ciine, de Mihai Radu („Ego. Proza”).
La categoria nonfiction, de un succes deosebit s-au bucurat si volumele: Monologurile neimplinirii, de George Banu („Ego-grafii”), Jurnal. Volumul al II-lea: 1888-1892, de Carol I la Romaniei, Sa alergi sau sa mori. Jurnalul unui campion, de Kilian Jornet („Hexagon”) si Arta de a vorbi in public de Stephen E. Lucas („Collegium. Practic”).
La editia din acest an a Salonului International de Carte Bookfest, editurile Polirom si Cartea Romaneasca au participat cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20%). Vizitatorii au putut achizitiona cele mai recente aparitii (fiction si nonfiction, cca 400 de titluri noi de la editia anterioara a tirgului), dar si peste 100 de titluri la pretul unic de 9,99 lei.