Cum își discriminează PNL propriii membri. Andreea Paul dezvăluie lucruri incredibile din interiorul formațiunii care a obținut un scor rușinos la alegerile parlamentare
- Dodo Romniceanu
- 24 decembrie 2016, 10:35
Deputata liberală Andreea Paul atrage atenția într-un comunicat dat publicității în ajun de Crăciun că PNL este singura formațiune care nu are nicio femeie la conducerea vreunei comisii parlamentare. Liberala este de părere că acesta lucru a fost posibil mai ales din cauza ”fricii de competiție”, liderii slavi ai PNL evitând concurența prin ”anularea competiției”.
Redăm integral comunicatul difuzat de Andreea Paul:
”PNL este partidul în care NICIO femeie nu conduce o comisie parlamentară, din cele 9 comisii atribuite: 4 la Camera Deputaților și 5 la Senat, deși 16% dintre aleșii parlamentari liberali sunt de genul feminin (jumătate din ținta asumată public înainte de alegeri). PSD are, USR are, chiar și UDMR a ajuns să aibă doamne parlamentare care conduc comisiile de specialitate ca președinte.
Organizația de Femei a PNL nu poate fi de acord cu o abordare atât de grav dezechilibrată. Doamnele liberale merită just prețuite pentru munca și competența lor reală. Suntem partidul care a inițiat proiectul de lege pentru egalitatea reală de șanse între femei și bărbați la accesul în funcții publice și este inadmisibilă această eroare. Vorbele trebuie obligatoriu dublate de fapte. Este de neînțeles o astfel de eroare când lider interimar și de grup parlamentar este tocmai o femeie și te-ai aștepta la prevalarea criteriului meritocrației pe care îl clamăm mereu.
De ce nu se întâmplă asta? Din cauza fricii de competiție. Fuga de competiție internă a adus căderea PNL. Liderii slabi evită concurența prin anularea competiției, acordă stimulente pentru a redistribui puțina putere politică pe care o au, mai curând decât pentru a produce putere nouă de opoziție. Ei au favorizat căderea PNL, status quo-ul, și nu ceea ce e nou, competitiv în fața electorilor.
Dar tot PNL poate induce schimbarea, soluții la dilemele politice, parlamentare, economice și sociale apărute prin alegeri interne urgente și prin asumarea reală a meritocrației, a egalității de șanse și a concurenței pentru ca PNL să redevină competitiv politic și electoral. Pasivitatea membrilor liberali care văd și înțeleg realitatea nu este o soluție. Reactivarea mișcării liberale trebuie să înceapă chiar acum, cu argumente și cu fapte, cu respect față de militanții săi și față de națiune, mai ales față de cuvântul dat în fața acestora”