Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum încasează BANI de la patronul unei ”firme de casă” vicepreședintele Consiliului Județean Caraș Severin I VIDEO
Cum încasează BANI de la patronul unei ”firme de casă” vicepreședintele Consiliului Județean Caraș Severin I VIDEO

Cum încasează BANI de la patronul unei ”firme de casă” vicepreședintele Consiliului Județean Caraș Severin I VIDEO

Vicepreşedintele Consiliului Județean Caraş Severin a ajuns să cânte la chefurile date împreună cu oamenii de afaceri abonați la banii publici ai instituției pe care o conduce. Lăsând deoparte penibilul situației, demnitarul e realmente plătit, cu sute de dolari și lei pentru a intona la microfon cântece deocheate.

Un film de două minte în care vicepreședintele Consiliului Județean (CJ)  Caraș Severin, Ionesie Gheorghioni, se distrează împreună cu patronul firmelor Excav Prod si Axio Mixing,  Axente Obrejan din Oţelu Roşu, cunoscut ca “Arabela”, unul dintre abonații la contractele cu instituția condusă de Sorin Frunzăverde, a intrat în posesia presei. Pressalert.ro publică azi înregistrarea în care Gheorghioni e răsplătit cu sute de dolari și zeci de lei pentru prestația sa muzicală la un chef vânătoresc.

În filmuleț Gheorghioni cântă “Mă dusei să cumpăr mere, dar cu ochii-s la muiere” , iar Obrejan îl plătește cu o bacnotă de 50 de lei, în timp ce  audiența strigă “bravo, bă”.
Un alt chefliu îi întinde o bancnotă de 100 de dolari, iar Obrejan mai dă şi el altă bancnotă de 50 de lei vicepreşedintelui CJ Caraş Severin.

Obrejan / Arabela – abonat la banii publici din Caraș

Alături de alți oameni de afaceri din județ, Obrejan / Arabela a fost vizitat luni de procurori ai Parchetului General, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 5 milioane de lei.
Ca și Gheorghioni, Axente Obrejan este unul dintre apropiaţii preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş Severin, Sorin Frunzăverde. Companiile lui, ExcavProd și AxioMixing au beneficiat de-a lungul timpului de mai multe contracte bănoase, primite cu dedicație de la Frunzăverde și achitate  cu bani publici de la Consiliul Județean.

Bunăoară, numai în 2009 – 2010 firma Excav Prod  a lui Obrejan a primit de la CJ Caraș Severin contracte de peste 4,5 milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor forestiere, în localităţile Bucoşniţa, Sadova şi Măureni, precum şi pentru ecologizarea depozitelor rurale de deşeuri din județ. Un alt contract bănos a vizat reabilitarea DJ 581 Reşiţa – Giurgiova și a fost încredinţată asocierii dintre Excav Prod şi Axio Maxing ( ambele firme ale lui Obrejan) contra sumei de 3,7 milioane de euro. Tot în 2010 oficialii CJ Caraș Severin au ignorant două sentințe definitive care contestau o licitație pentru un contract de 15 milioane de euro, ca să îl atribuie unei asocieri în care intra și una din companiile lui Obrejan.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: