Cum i-au răspuns Ponta și Antonescu lui Băsescu

Cum i-au răspuns Ponta și Antonescu lui Băsescu

Victor Ponta spune că România se va schimba oricât de mult se va opune Traian Băsescu, iar Crin Antonescu a declarat că guvernul Boc este o amenințare națională. Aceasta a fost replica celor doi lideri ai opoziției la afirmația șefului statului că la consultările de la Cotroceni au dat dovadă de lipsă de maturitate, iresponsabilitate și politicianism.

"Atitudinea de azi a domnului Băsescu, a fost atitudinea unui om prizonier în propriile obsesii şi incapabil să accepte că România se schimbă, că liderii opoziţiei se schimbă şi că nu poate să-i cheme pe la nu ştiu ce întâlniri de noapte să le facă diverse propuneri şi că România se va schimba oricât de mult se va opune Traian Băsescu", a declarat preşedintele PSD, Victor Ponta, marți seară la Realitatea TV.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus, la rândul său, că nu intenţionează să-i întoarcă şefului statului astfel de aprecieri.

"Faptul că preşedintele a ieşit şi a repetat o serie de, să nu le zic chiar insulte, dar aprecieri, descrieri ale domniei sale la adresa noastră, acesta a fost răspunsul pe care a putut să-l dea preşedintele. Eu nu am de gând nici acum, nici mâine, nici poimâine să îi întorc vreo astfel de apreciere preşedintelui, nici măcar despre Guvernul Boc n-am discutat astăzi aşa cum se cuvine, în termeni satirici, pur şi simplu l-am întrebat foarte serios pe domnul preşedinte - dacă nu simte măcar uneori că acest Guvern este o ameninţare la adresa naţională. Mi-a spus că nu", a afirmat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu i-a acuzat, marţi, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, pe co-preşedinţii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, de superficialitate şi de lipsă de maturitate, în condiţiile în care la propunerile discutate, aceştia au venit cu "soluţii politicianiste fără valoare politică". Președintele României a avut ieri în cadrul consultărilor de la Cotroceni un schimb dur de replici cu liderii opoziției.

Ne puteți urmări și pe Google News