Este cazul lui Ştefan Pasat, care ne-a spus că „probele orale de la BAC sunt o formalitate”. El susţine că este bine pregătit la toate probele şi că nu are emoţii. Ştefan ne-a destăinuit că vrea să plece din ţară după ce va termina Facultatea de Medicină. „Nu vreau să devin încă o rotiţă într-un angrenaj corupt”, argumentează Ştefan decizia de a părăsi România.

Rămâneți conectați la Premium.evz.ro. În cursul dimineții veți mai putea citi:

—- ++++

Colega lui, Ana Maria Dimitriu, se declară împotriva plecării din ţară. „Toţi suntem împotriva corupţiei şi vom vota ceva din dreapta politică, dar nu ştim ce. Vedem ce alianţe fac şi nu mai ştii ce să votezi”, spune Ana Maria, care nu a votat niciodată până acum. Ea este complet nemulţumită de sistemul de educaţie şi de probele pe care trebuie să le dea la BAC. „Este o imbecilitate. Ne vor nişte roboţei, doar cu memoria dezvoltată. De exemplu, la proba de limba română este un subiect în care se cere să ne spunem părerea personală. Dar trebuie să spunem ce vor ei să audă, nu ce credem noi”, comentează absolventa. Ea şi-ar dori nişte probe practice, chiar şi la limba română. „Cum ar fi o probă de dizertaţie la română”, sugerează ea.

„Proba de limbă străină este dată doar de cei care nu vor să meargă în altă ţară, restul şi-au luat certificate internaţionale”, ne-a destăinuit Ana Maria Dimitriu. „Mie îmi plac florile şi meditaţiile în natură, de aceea vreau să dau la Horticultură, dar aş vrea şi la Litere”.