Cum fac cerşetorii din Bucureşti să-ţi câştige mila. Vezi AICI câteva "tehnici"

Cum fac cerşetorii din Bucureşti să-ţi câştige mila. Vezi AICI câteva "tehnici"

Străzile Bucureştiului sunt pline de oameni care se întrec să-ţi atragă mila. Primăria sectorului 1 al Capitalei a demarat o campanie prin care arată cum "necăjiţii" ţin copii falşi în braţe sau se dau drept persoane cu handicap.

Mâna ascunsă în bluză, pentru a da impresia că este amputată, şi copilul fals ţinut în braţe sunt doar două exemple de tertipuri folosite de cerşetori pentru a-i înduioşa pe trecători şi pentru a-i face să bage mâna în buzunar, atenţionează reprezentanţii Primăriei sectorului 1 al Capitalei.

Şi, pentru a stopa acest fenomen, edilul sectorului, Andrei Chiliman, a demarat o campanie prin care îndeamnă oamenii să nu mai dea bani cerşetoriilor.

"Cerşetoria există doar din cauza generozităţii tale! Nu mai da bani cerşetorilor care apelează la mila ta pentru a curma acest flagel! Prin generozitatea ta, finanţezi reţele de trafic de persoane şi de crimă organizată!", sunt doar câteva din îndemnurile pe care autorităţile le-au trecut pe fluturaşii care sunt împărţiţi de poliţişti în intersecţii şi pe marile bulevarde.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Fiecare bănuţ dat unei persoane care te opreşte constant la colţul străzii, în staţiile de metrou sau RATB înseamnă, de fapt, un ajutor dat unor reţele de crimă organizată care nu fac decât să profite de pe urma unor persoane cu handicap real sau a unor minori", a explicat directorul adjunct al Poliţiei Locale sector 1, Iosif Bălan. Mai mult, autorităţile recomandă oamenilor să nu mai dea bani parcangiilor care se pun stăpâni pe locurile de parcare de pe străzile laterale şi cer bani şoferilor.