Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum este o zi din viaţa unui ambasador american
Cum este o zi din viaţa unui ambasador american

Cum este o zi din viaţa unui ambasador american

Primul sezon al emisiunii "O zi" de Prime, s-a încheiat cu o ediţie de excepţie. Eroul care s-a lăsat urmărit de jurnalişti a fost ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, James Pettit. Diplomatul i-a destăinut jurnalistului Cristian Tabără cum îşi petrece dimineţile şi ce face zi de zi în capitala Republicii Moldova.

James Pettit îşi începe ziua dis-de-dimineaţă. Deşi e încă întuneric afară, ambasadorul SUA, însoţit de puşcaşii din marina SUA, face jogging

"Îmi place să alerg, pentru că e foarte benefic pentru sănătate. Şi sănătatea este un lucru foarte important pentru toţi", a explicat Ambasadorul.

Jurnalistul a participat la şedinţa zilnică de planificare din cadrul Ambasadei SUA, după care a stat de vorbă cu diplomatul la o cafea. James Pettit i-a spus că soţia lui este la fel ambasador al SUA, dar în Letonia:

"E un pic dificil să fim împreună. Şi Crăciunul şi Anul Nou eu îl voi petrece aici, singur. Este un sacrificiu pe care îl facem deseori".

Împreună cei doi au fost la o şedinţă cu investitorii străini. După care au mers la şcoala din Budeşti, unde a asistat la o lecţie despre sănătate predată de un voluntar al Corpului Păcii.

Ambasadorul a spus că vizitează toate activităţile sprijinite de Ambasadă. În drum spre o altă destinaţie, Pettit a spus ce crede despre R. Moldova:

"Republica Moldova este foarte săracă în sens economic, dar are un potenţial foarte, foarte bogat. Trebuie dorinţă, să nu pierdem speranţa în viitorul acestei ţări", titrează publica.md

Ulterior, Cristian Tabără şi James Pettit au fost în primul club de robotică deschis în Moldova cu ajutorul SUA.

Ziua s-a încheiat la o recepţie de Crăciun şi Hannuca.