„Deşi poate sună ciudat, mâncarea este, într-o oarecare măsură, strâns legată de dragoste. Se poate vorbi despre mâncare pentru dragoste!", spune profesorul Whipple.

Ulei de masline şi nuci

Cum poate fi o asemenea mâncare? „Sănătoasă", afirmă categoric acelaşi profesor. Micul dejun trebuie să includă proteine şi fibre, cum ar fi iaurtul, afinele sau murele proaspete şi pâinea din cereale integrale. Această suită de alimente dă multă energie „iar mai multa energie înseamnă petrecerea timpului în doi într-un mod cât mai plăcut", subliniază Whipple.
„Beţi multe lichide. Faptul că sunteţi hidrataţi ajută să rămâneţi alerţi din punct de vedere mental şi fizic pe tot parcursul zilei, ajutându-vă să rămâneţi vioi şi alerţi pentru încă o parte din noapte". Profesorul ne mai sfătuieşte să asezonăm legumele cu ulei de masline şi nuci. „Grăsimile sunt necesare pentru hormonii sexuali testosteron şi estrogen.
Dacă ai o dietă săracă în grăsimi, nu vei avea un nivel sănătos al acestor hormoni, indiferent de sex. Fii sigur că mănânci îndeajuns de multe grasimi nesaturate, care se găsesc în uleiul de măsline, peştele gras sau nuci, alune etc. În plus, acizii graşi omega 3 care se găsesc în peştele gras şi nuci ridică starea de spirit!".
„Bucură-te de un pahar de vin la masă", adaugă Whipple. „Un pahar de vin pe seară te ajută să intri în starea necesară intimităţii, ajutând la instalarea stării de calm şi relaxare, precursori perfecţi ai dragostei".