Evenimentul Zilei > Politica > Cum este ironizat Iohannis de comunitatea maghiară, după scandalul cu Ținutul Secuiesc
Cum este ironizat Iohannis de comunitatea maghiară, după scandalul cu Ținutul Secuiesc

Cum este ironizat Iohannis de comunitatea maghiară, după scandalul cu Ținutul Secuiesc

Președintele Klaus Iohannis a fost ironizat de comunitatea maghiară, pe o rețea de socializare, printr-un pamflet - Planul de furat Ardealul” - inspirat de un serial Netflix. 

Planul ar urma să fie pus în practică în noaptea de 1 Decembrie de „ungurii rebeli“, „samuraii secui“ şi „hipsterii unguri“.

Membrii comunităţii maghiare au început să distribuie pe Facebook un mesaj ironic la adresa preşedintelui Klaus Iohannis inspirat din serialul Netflix – „La Casa de Papel“.

Pamfletul este prezentat sub forma unui „Planul de furat Ardealul“ şi este însoţit de un afiş în care apar feţele mai multor lideri UDMR, printre care liderul Uniunii, Kelemen Hunor, afiş pe care este scris „Ardeal Heist, Casa de Werner, A Nagy Erdelyrablas“ – „An UDMR original series“.

Planul ar urma să fie pus în practică în noaptea de 1 Decembrie de „ungurii rebeli“, „samuraii secui“ şi „hipsterii unguri“, consemnează hotnews.ro.

Preşedintele a atacat dur PSD, zilele trecute, pentru legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc, afirmând că social-democraţii se luptă în birourile secrete din Parlament ca „să dea Ardealul ungurilor”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.