Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum au travesrat România cei doi tineri care au evadat de la Buziaș
Cum au travesrat România cei doi tineri care au evadat de la Buziaș

Cum au travesrat România cei doi tineri care au evadat de la Buziaș

Cei doi tineri care au bătut un gardian și au evadat de la Centrul de Reeducare Buziaș au fost prinși, miercuri seara, la 400 de kilometri distanță. Cei doi au fusrat o mașină, cu care au traversat România.

Cei doi tineri, de 19 și respectiv 21 de ani, au furat un autoturism și au reușit să îl conducă până la Corabia, oraș aflat pe malul Dunării în județul Olt. Au abandonat mașina rămasă fără combustibil și au continuat să meargă pe malul fluviului, pe jos. Ei au fost descoperiți miercuri noaptea, în jurul orei 20:00, la Gârcov.

Când au fost somați de oamenii legii, cei doi nu au opus rezistență.

Amintim că marți seara cei trei ocupanți ai unei celule de la centrul de Reeducare Buziaș au început să facă scandal. Supraveghertorul a deschis celula, pentru a vedea ce se întâmplă și pentru a-i calma. Nu și-a imaginat că era o diversiune planificată atent. A fost, instantaneu, atacat cu violență de deținuți. L-au lovit cu pumnii, cu picioarele și cu un obiect, iar unul l-a imobilizat la sol și l-a strâns de gât. Până la intervenția colegilor paznicului, cei trei au reușit să fugă în curtea unității de detenție, iar doi au sărit gardul și au dispărut. Al treilea a fost prins în curte.

Potrivit reprezentanților  Centrului de Reeducare Buziaș, fugarii sunt Claudiu Florin Soare, de 19 ani, cu o pedeapsă de un an și zece luni pentru furt calificat, și Samuel Teglas, de 21 de ani, care avea de executat o pedeaspă de doi ani și 204 zile, pentru tăinuire.

”Cele două persoane urmează să fie prezentate organelor de urmărire penală în vederea stabilirii măsurilor legale ce se impun”, au mai informat reprezentanții instituției. În cauză a fost deschisă și o anchetă internă, pentru a stabili  cum a fost posibilă evadarea.