Americanul Jon Brower Minnoch, născut în 1942, deţinea recordul de "cel mai gras bărbat din lume". El cântărea, în anul 1978, 635 de kilograme. Omul a început să urmeze un regim alimentar foarte strict, cu doar 1.200 de calorii pe zi, reducându-şi greutatea până la 216 kilograme într-un an. În urma acestui regim, Jon a slăbit câte 22 de kilograme în fiecare lună.
Din păcate, în 1981, la nici doi ani de la slăbire, americanul se îngrăşase cu 89 de kilograme. Jon a murit în 1983, la numai 41 de ani, cântărind 362 de kilograme.

Mesaj de trezire
Britanicul Keith Martin obişnuia să consume 20.000 de calorii pe zi. Era considerat cel mai gras om din lume, cântărind aproape 370 de kilograme. De curând, britanicul a înţeles că-şi pune viaţa în pericol cu regimul său alimentar şi a luat decizia de a slăbi cât mai multe kilograme. Dacă până acum, Keith consuma de 20 de ori mai multe calorii decât media normală, acum el consumă 1.500 de calorii, deoarece doctorii l-au anunţat că este foarte posibil să moară dacă nu ţine regim.

Un alt motiv pentru care britanicul a decis să mănânce mai puţin îl reprezintă şi faptul că a fost declarat oficial cel mai gras om din lume. "A fost ca un mesaj de trezire. Nu învinovăţesc pe nimeni pentru această situaţie oribilă în afară de mine. Doctorii mi-au spus că nu voi ajunge la 50 de ani dacă nu iau măsuri drastice. Trebuie să scap de jumătate din kilogramele pe care le am", a spus el.
Bărbatul a mai povestit presei că s-a apucat să mănânce în exces în urmă cu 26 de ani, în momentul în care mama sa a murit, iar de la 11 septembrie 2001 nu a mai părăsit casa pe propriile picioare. "Îmi amintesc acea zi foarte bine pentru că peste tot oamenii reacţionau la acele atacuri oribile. Dar pentru mine a fost o parte bună, pentru că însemna că nu mai trebuie să ies din casă", a mai spus Keith, citat de dailymail.co.uk.
Voinţă de fier
Cu ambiţie poţi atinge orice ţel, indiferent de câte obstacole întâlneşti pe parcurs. Asta a demonstrat şi Liang Yong, cel care acum doi ani era numit cel mai gras om din China. În urmă cu doi ani, Liang Yong, în vârstă de 31 de ani, cântărea peste 220 de kilograme şi era grav bolnav. Obezitatea morbidă de care suferea îi punea viaţa în pericol clipă de clipă, drept pentru care Yong a fost nevoit să stea internat într-un spital, în cea mai mare parte de timp, informează Daily Mail.

Yong a avut o greutate mult peste medie încă de la naştere, şi anume 5 kilograme. Acum, datorită unei voinţe de fier dar şi a exerciţiilor fizice regulate şi a unei diete sănătoase, Liang Yong are cu aproximativ 90 de kilograme mai puţin şi poate spune că a renăscu.