Editura Evenimentul si Capital

INCREDIBIL! Animalele de la Circul Globus au murit arse din cauza nesimţirii şi a indolenţei! Animalele erau încălzite cu calorifere electrice

16-03/rzv-2261_2-465x390
Autor: | | 5 Comentarii | 2305 Vizualizari

Mai multe animale ale Circului Globus au murit în această dimineaţă, în urma izbucnirii unui incendiu. Pompierii au reuşit să salveze - tigri, cămile, tăuraşi, ponei, ogari, capre. Clădirea în care erau ţinute animalele era una veche, dată în administrarea circului în 2011, iar acoperişul a fost reparat vara trecută. Animalele trebuiau relocate la grădini zoologice sau să fie muntate într-un spţiu adecvat. Conducerea circului cere de mai mulţi ani Consiliului General spaţii pentru animale, după ce menjeria Circului Globus a fost retrocedată.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat pentru EVZ, că animalele erau ţinute într-un imobil al Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), căruia abia i s-a reparat acoperişul anul trecut. Acoperişul era improvizat din prefabricate.Potrivit edilului-şef, încăperea în care erau ţinute animalele era încălzită cu ajutorul caloriferelor electrice. Clădirea Circului "Globus" care a luat foc joi dimineaţă era destinată animalelor retrase din activitate iar în respectivul spaţiu nu au fost stocate materiale inflamabile, a declarat managerul instituţiei de spectacole, Victor Coman.

Nu au avut hidrant cu furtun de pompieri

Gabriela Firea a explicat că va fi o anchetă a pompierilor. "Au avut stingătoare, au avut mijloace de stingerea incendiului portabile, însă din păcate acolo în zonă nu este un hidrant cu un furtun de pompieri", au povestit angajaii instituţiei.

"Din păcate, am moştenit un număr foarte mare de animale cu care nu se mai poate lucra. Acolo erau şi cinci tigri siberieni care fuseseră dresaţi de Ştefan Pleşoianu", a amintit directorul Circului "Globus". El a precizat că o parte dintre aceste animale au fost relocate în grădini zoo din ţară. "Anul trecut am dat doi lei şi doi tigri la Grădina Zoologică din Braşov, un mascul de cămilă albă şi urma ca în perioada următoare să mai găsim doritori şi să le găsim cămin", a menţionat Coman. Potrivit acestuia, la faţa locului se află veterinari ai Circului, dar şi de la Grădina Zoologică. "Am luat legătura şi cu Grădina Zoologică, cu Anca Oprea, cu care suntem într-o relaţie foarte bună", a afirmat el, informând că cei trei tigri care au supravieţuit vor fi relocaţi temporar la Grădina Zoo din Capitală.

"O să facem un report detaliat şi o să îl trimitem la Primăria Municipiului Bucureşti", a anunţat Victor Coman. Pompierii au reuşit să salveze mai multe animale - tigri, cămile, tăuraşi, ponei, ogari, capre - în urma incendiului izbucnit, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov (ISU-BIF). Potrivit ISU-BIF, incendiul a fost stins, dar se mai degajă fum şi se verifică toate spaţiile interioare. Pentru a interveni, pompierii au solicitat prezenţa veterinarilor pentru tranchilizarea animalelor şi mutarea lor, deoarece nu exista altă posibilitate de eliberare a acestora din cuşti în alte spaţii. Apa Nova a fost solicitată să mărească presiunea pe reţeaua de hidranţi din zonă. "Sunt probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului din cauza zăpezii", indica ISU-BIF. Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale, un echipaj SMURD şi două autoscări.

Menajeria Circului, retrocedată. Animalele au ajuns să nu mai aibă unde să stea

Tribunalul Bucureşti a decis restituirea, în anul 2010, în natura, lui Gheorghe Stelian, a două terenuri pe care se afla menajeria Circului Globus. Este vorba despre terenul în suprafaţă de 3.029 metri pătraţi, situat în Aleea Circului nr. 5, Sector 2, şi terenul în suprafaţă de 8.264 metri pătraţi de pe str. Dinu Vintila nr.12, Sector 2. Prin aceeaşi hotărâre, Tribunalul Bucureşti obligase Circul Globus la plata sumei de 56.465 euro pe lună, sumă ce reprezenta contravaloarea lipsei de folosinţă a celor două terenuri, începând cu luna iunie 2007 precum şi la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 474.531,5 lei.

De atunci, conducerea Circului se chinuie să construiască o nouă menajerie, după ce printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti din luna iulie a anului trecut, o suprafaţă de 11.050 de metri pătraţi din Parcul Circului a fost dată în administrarea Circ&Variete Globus, pe o perioadă de cinci ani. Decizia a fost luată pentru a compensa retrocedarea terenului menajeriei Circului, ca soluţie temporară, până la rezolvarea în instanţă a problemei, prin recursul înaintat de Primăria Capitalei. Nu s-a întâmplat acestu lucru. Recent, şefii Circului au cerut ca terenul să le fie dat pe o periadă mai lungă de timp, pentru a putea amenaja o menajerie cum trebuie pentru animale. Printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti din luna iulie a anului trecut, o suprafaţă de 11.050 de metri pătraţi din Parcul Circului a fost dată în administrarea Circ&Variete Globus, pe o perioadă de cinci ani. Decizia a fost luată pentru a compensa retrocedarea terenului menajeriei Circului, ca soluţie temporară, până la rezolvarea în instanţă a problemei, prin recursul înaintat de Primăria Capitalei. Citeste mai mult: adevarul.ro/news/bucuresti/fotogalerie-protest-parcul-circului-brindusa-nu-faci-casute-copaci-1_50be04b87c42d5a663d1ec9f/index.html rintr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti din luna iulie a anului trecut, o suprafaţă de 11.050 de metri pătraţi din Parcul Circului a fost dată în administrarea Circ&Variete Globus, pe o perioadă de cinci ani. Decizia a fost luată pentru a compensa retrocedarea terenului menajeriei Circului, ca soluţie temporară, până la rezolvarea în instanţă a problemei, prin recursul înaintat de Primăria Capitalei. Citeste mai mult: adevarul.ro/news/bucuresti/fotogalerie-protest-parcul-circului-brindusa-nu-faci-casute-copaci-1_50be04b87c42d5a663d1ec9f/index.html rintr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti din luna iulie a anului trecut, o suprafaţă de 11.050 de metri pătraţi din Parcul Circului a fost dată în administrarea Circ&Variete Globus, pe o perioadă de cinci ani. Decizia a fost luată pentru a compensa retrocedarea terenului menajeriei Circului, ca soluţie temporară, până la rezolvarea în instanţă a problemei, prin recursul înaintat de Primăria Capitalei. Citeste mai mult: adevarul.ro/news/bucuresti/fotogalerie-protest-parcul-circului-brindusa-nu-faci-casute-copaci-1_50be04b87c42d5a663d1ec9f/index.h

Tiriac, decizie CLARA. Si-a anuntat apropiatii ACUM. EXCLUSIV

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI