Vreme de zece ani, Suprasept a fost folosit diluat în saloanele ATI, în sălile de operație, pentru sterilizarea instrumentarului medical și în saloane. În materie de sterilizare la rece, Suprasept a reprezentat vârful gamei de antiseptice pe care mizau spitalele de la Hexi. Adică vârful minciunii, se arată pe tolo.ro.

Numai în anul 2015, 62 de spitale, penitenciare și unități militare au cumpărat produsul.

O medie a achizițiilor pe România arată că prețul mijlociu la acest dezinfectant este de 35 de lei pe litru. Dar multe unităţi sanitare l-au achiziţionat cu mult peste acest preţ.

Vreme de zece ani, Suprasept a fost folosit diluat în saloanele ATI, în sălile de operație, pentru sterilizarea instrumentarului medical și în saloane. Din 2007 și până în prezent, peste 160 de autorități publice au folosit Suprasept.

Potrivit tolo.ro, același antiseptic pentru sălile de operații a fost cumpărat de sute de manageri din toată țara cu prețuri între 27 de lei și 70 de lei pe litru

Spitalul Orășenesc Oțelul Roșu a cumpărat, în același an, la două prețuri: la 50 de lei litrul și la 70 de lei litrul. Spitalul Județean Alexandria a plătit 170 de litri de Suprasept la 50 de lei.

Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova, director Olguța Alice Gavrilă, realizează o dublă “performanţă”: cumpără o cantitate mică la preț mic și o cantitate mare la preț mare.

 

Autorităţile ridică (încă) neputincioase din umeri, deşi scandalul dezinfecanţilor diluaţi ţine de luni bune prima pagină a ziarelor, un ministru al Sănătăţii a căzut, patronul de la Hexi Pharma a murit şi a fost deschis un dosar penal. “Nu avem ce să le facem directorilor de spital care au achiziționat dezinfectanți pe mai multe coduri CPV”, a declarat acum două zile Laurențiu Colintineanu, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Potrivit acestuia, „ministrul Vlad Voiculescu nu are la dispoziție mijloace legale pentru a pedepsi un manager în materie de achiziții publice”.

Puteţi citi integral pe tolo.ro

Te-ar putea interesa și: