Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cum au fost contactați RUȘII de EXTRATEREȘTRII din constelația HERCULE
Cum au fost contactați RUȘII de EXTRATEREȘTRII din constelația HERCULE

Cum au fost contactați RUȘII de EXTRATEREȘTRII din constelația HERCULE

Un semnal radio detectat anul trecut de un radiotelescop rus în direcția constelației Hercule i-a făcut pe mulți savanți să creadă că au intrat în legătură cu extratereștrii.

Acum se crede că semnalul misterios este de fapt de origine terestră, provenind de la un satelit militar rusesc, conform concluziilor unor cercetători din cadrul Observatorului Astrofizic Special aparținând Academiei Ruse de Științe, informează Live Science.

În urmă cu câteva zile a fost publicată informația conform căreia, în luna mai a anului trecut, o echipă de astronomi ce folosea uriașul radiotelescop rusesc RATAN-600 a detectat un misterios semnal radio provenit din apropierea stelei HD 164595, aflată la 94 de ani lumină distanță de Terra.

Semnalul detectat în mai 2015 ar putea proveni de la un satelit militar rusesc, la fel cum s-a întâmplat și în cazul unei "alarme false" similare produse în perioada Războiului Rece, conform explicațiilor oferite de Alexander Ipatov, directorul Institutului de Astronomie Aplicată din cadrul Academiei Ruse de Științe.