Mircea N. Stoian povesteşte care articole erau adevărate
Mircea N. Stoian şi Emil Berdeli făceau de serviciu noaptea, în preajma Crăciunului. Au fost sunaţi de un bucureştean revoltat din Prelungirea Ghencea care era supărat pentru că soţia lui abandonase preparatul cârnaţilor pentru că Bobby Ewing tocmai murise în celebrul serial. El îşi reclama soţia, dorea să fie dată în ziar şi, totodată, dorea să afle dacă actorul mai trăia în realitate.
Acest articol, pe care îl reproducem în facsimil, a declanşat, la iniţiativa lui Ion Cristoiu, o campanie naţională de presă legată de foarte popularul serial Dallas. Deci, iată o ştire adevărată în proporţie de 100%.

Laboranta violată de două lesbiene, articol pe care îl prezentăm în facsimil, este o ficţiune. Autorii au pornit de la datele unui viol. Violurile saturau paginile ziarelor. Ei şi-au imaginat, o noutate pentru anul 1993, un viol comis de două lesbiene. Ştirea a stârnit numeroase comentarii şi o enormă audienţă.
În România, până atunci, lesbienele erau un mister. Propaganda comunistă le omisese. Prin priceperea şi imaginaţia reporterilor, Evenimentul zilei a introdus în mintea românilor multe informaţii. Pentru că tirajul ziarului era imens şi el era citit de mai multe persoane se poate presupune că orice cuvânt tipărit într-o zi era asimilat de o bună parte din populaţia României.


Articolul este în totalitate pornit de la fapte reale. Chiar şi numele sergentului major Relu Jandarmu este adevărat


Informaţia că cel care şi-a tăiat degetul mare din
greşeală cu toporul ar fi fost de origine poloneză şi în
tinereţe mut, este creaţia reporterilor, „infracţiune”
ce poate fi prescrisă după 20 de ani

CITIŢI ŞI:

  • Femeia gonflabilă din Vitan