Cum au devenit cizmele de cauciuc un must-have

Cum au devenit cizmele de cauciuc un must-have

Condițiile meteorologice ne pun în dificultate mai mereu când vine vorba de îmbrăcăminte. Pentru a ne proteja de ploaie şi ger, putem opta fără dar si poate la Cizmele de cauciuc. Comode si ușor de asortat sunt perfecte pentru zilele lunii decembrie. Acestea pot fi foarte chic şi versatile atâta timp cât sunt purtate adecvat.

Lumea modei ne surprinde constant, aducându-ne în vizor şi în garderobă piese pe care nu ne-am gândit că le vom purta vreodată. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul cizmelor de cauciuc , care au devenit din ce în ce mai populare. Pe care designerii se străduiesc să le modernizeze şi să le confere un plus de unicitate, în fiecare an.

Succesul fulminant al cizmelor de cauciuc

Trendul acestor cizme le-a cucerit chiar si pe vedete care le poartă, atât în zilele ploioase la outfit-uri casual, cât şi la concerte sau chiar la evenimentele publice. Cum au devenit ele de la un accesoriu util la un must-have şi cine a fost care le-a făcut intrarea în lumea consumatorilor de modă ? Veţi fi surprinşi. Primul duce de Wellington, Arthur Wellesley, a apărut în public încălţat cu acest tip de cizme. Ideea a pornit de la cizmele de călărie, întrucât mulţi soldaţi erau împuşcaţi în picior când se aflau pe cal. Ducele  i-a cerut cizmarului său să îi modifice cizmele de călărie, facându-le mai înalte şi cu un croi mai strâmt pe picior.

Cizmele au fost denumite Wellington şi au devenit populare în randul gentlemen-ilor englezi. In 1852, Hiram Hutchinson l-a întâlnit pe Charles Goodyear care abia inventase procesul de vulcanizare al cauciucului natural. În timp ce Goodyear s-a hotărât să producă anvelope, Hutchinson s-a gândit să manufactureze pantofi din cauciuc. Şi-a stabilit afacerea în Franţa, la L’Aigle. În acea zonă, 95% din populaţie muncea pămânatul, iar oamenii se încălţau cu saboţi din lemn. Cizma tip Wellington, din cauciuc a înregistrat un succes fulminant!

Încălţările s-au impus în ultimii ani cu o viteză uimitoare facându-le concurenţă cu UGG-urile, în ceea ce priveşte comoditatea. Marile brand-uri ne-au pregătit o serie de modele, de diferite nuanţe şi dimensiuni. Colorate, îmblănite, monocrome, accesorizate sau nu, cizmele de cauciuc pot fi piesa perfectă în crearea unui outfit tres chic. Pe langă toate aceste avantaje pe care ni le oferă accesoriul intrat în modă în 2007, se alătură şi un dezavantaj major. Sunt de-a dreptul urâte bărbaţi. Ei consideră  că arăţi ca şi când te-ai duce la pescuit şi nu ai absolut nimic feminin şi atrăgător în ţinută. Mai mult decât atat, preţul celor de marca poate atinge sume fabuloase.

Andreea Motrescu