Evenimentul Zilei > Politica > Cum arată viitorul PSD. Miza uriașă a unei reveniri neașteptate
Cum arată viitorul PSD. Miza uriașă a unei reveniri neașteptate

Cum arată viitorul PSD. Miza uriașă a unei reveniri neașteptate

Sorin Grindeanu ar putea reveni în Partidul Social Democrat, o mutare care ar putea aduce schimbări majore în fostul partid de guvernare, spune Cozmin Gușă.

În opinia lui Cozmin Gușă – membru PSD, Sorin Grindeanu ar putea face echipă în partid cu Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, doi dintre membrii care nu se aflau în grațiile fostului lider, Liviu Dragnea.

Dizidentul Sorin Grindeanu din perioada lui Liviu Dragnea ar avea șanse mari să se impună ca viitor lider în PSD. În aceste condiții, ar putea beneficia de „prestigiul de premier” și lupta pe care a purtat-o cu condamnatul de la Penitenciarul Rahova.

„Este o știre foarte importantă cu Sorin Grindeanu care, ca într-un joc de șah, deschide perspective total diferite în acest moment, în lupta din interiorul PSD, mă refer la lupta pentru putere, pentru viitoarea conducere, care este o luptă în mod evident – pentru care își fac încălzirea mai mulți dintre liderii actuali.

Să candideze la șefia PSD, lucru pentru care eu l-aș încuraja, îl cunosc foarte bine pe Sorin de aproape 20 de ani, era membru PSD – viceprimar tânăr al Timișoarei, dacă se va hotărî, din start, va avea pe lângă prestigiul de fost prim-ministru și lupta lui și încercarea de rezistență împotriva dictaturii lui Dragnea asupra partidului, ceea ce nu este puțin lucru.

Cozmin Gușă: Sorin Grindeanu ar putea să facă echipă cu Marcel Ciolacu și Gabriela Firea

Pe lângă faptul că are prestigiu și este totuși un intelectual, îl așază pe Sorin Grindeanu într-o poziție principală pentru viitoarea funcție de președinte al PSD. Într-adevăr, ar putea să facă echipă și cu Marcel Ciolacu și cu Gabriela Firea, după cum am spus eu în urmă cu ceva vreme, când descriam funcțiile de prim-vicepreședinți și într-adevăr, pe Marcel Ciolacu și Gabriela Firea îi vedeam în această poziție de linie parlamentară administrativă.

Această posibilă revenire a lui Sorin Grindeanu ne deschide această perspectivă a unor alegeri în PSD cu unul dintre candidații la șefia partidului, Sorin Grindeanu”, a declarat Cozmin Gușă la Realitatea Plus.