Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum arată o zi din viaţa unui medic de la ţară în Rusia | GALERIE FOTO
Cum arată o zi din viaţa unui medic de la ţară în Rusia | GALERIE FOTO

Cum arată o zi din viaţa unui medic de la ţară în Rusia | GALERIE FOTO

În Rusia nu este chiar o mare bucurie să fii medic, cel puţin nu din punct de vedere financiar şi în niciun caz la sat. Un venit de 10.000 de dolari anual este un vis imposibil pentru mulţi.

De cele mai multe ori, în mediul rural, doctorul are cabinetul în acelaşi loc unde locuieşte şi cum consultaţiile şi tratamentul sunt gratuite, localnicii aduc diverse atenţii când vin la consultanţii. De obicei este vorba de de-ale gurii.

English Russia arată cum arată viaţa unui medic de la ţară în Rusia. După ani de pregătire şi eforturi, perspectiva nu este deloc una roz. Câştigă cel mult 400 de dolari pe lună, iar foarte multe alternative de distracţie nu-s.

Un ziar, o revistă şi discuţii cu oamenii din sat. Despre viaţă culturală nici nu poate fi vorba. În schimb există acces la internet, chiar dacă semnalul la iPhone se prinde într-un singul loc din casă, tot este mai bine decât de loc, iar oamenii au grijă ca doamna doctor care îi vizitează atunci când boala nu le permite să ajungă ei la cabinet, să aibă parte de peşte sau vânat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.