Unul dintre reproşurile pe care cei din tabăra lui Dragnea i le-au făcut lui Tudose, după ce acesta din urmă a declanşat războiul cu liderul PSD prin declaraţiile făcute luni seara la Antena 3, este că l-a promovat pe jurnalistul Felix Rache în structura guvernului, susţin sursele noastre din PSD.

Mai mult, lui Tudose i s-a strigat că “promovarea lui Rache a devenit de-a dreptul periculoasă, dacă nu chiar  explozivă pentru Guvernul României”.

Felix Rache este cel care i-a aranjat la repezeală premierului Tudose să se “răcorească” luni seara la Antena 3, după ce acesta a avut sâmbăta trecută seara o discuție telefonică mai mult decât aprinsă cu Liviu Dragnea, în care s-au rostit cuvinte care ar face hârtia să roșească. Așa că tabăra lui Dragnea îl vrea dus pe fostul jurnalist din guvern. Și are și argumente. De c ear trebui să cadă capul lui Rache?

“Doar naivii își pot închipui că promovarea lui Felix Rache de la nivelul unui crainic tv la demnitatea publică de consilier personal al primului ministru Mihai Tudose ar fi avut de-a face cu talentele sale literare. Mihai Tudose nu l-a uns pe Rache drept consilier personal pentru că era un eminent om de presă, un intelectual fin sau poate un partener bun de șah. Apariția neașteptată și nedorită a acestui personaj în Executiv are de-a face cu  faptul că ambii, premier și consilier, se supun cu respect ordinelor.  

Ca și în cazul lui Mircea Geoană, care l-a promovat pe Rache în funcția de consilier personal pe vremea când era șef la PSD, numirea în aparatul de lucru al primului ministru Tudose a venit într-un plic. Ca și Tudose, Mircea Geoană este un alt lider PSD despre care s-a speculat intens că are legături periculoase și care recunoștea public aceasta, declarând că nici noi nu mai știm câți suntem. De  aproape 20 de ani, Felix Rache se învârte în aceste cercuri bine organizate, servind cu credință interesul național”, ne-a declarat un lider PSD.

Acelaşi lider PSD ne-a atras atenţia, în contextul în care scandalul dintre Tudose şi Dragnea a pornit de la un sondaj de opinie, asupra unui alt amănunt din biografia personală a actualului consilier de stat: Rache este jumătatea care deține acțiunile INSCOP, cunoscut institut de sondare a opiniei publice, al cărui director și acționar este absolvent al Academiei SRI și fost consilier al lui George Maior, fostul director SRI.

Trebuie menţionat că Felix Rache este cunoscut ca nepotul soacrei lui Mircea Geoană, celebra revoluţionară şi ţărănistă “doamna Costea”, calitate în care îl creştea în sondajele institutului său pe contracandidatul lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

De altfel, Adrian Năstase scria, în august 2007, sub titlul “Pompe funebre şi sondaje de opinie”, pe blogul său: “Daca aveţi un eveniment important în familie şi vreţi să vă „trageţi” un sondaj de opinie favorabil, apelaţi la Felix Rache. Prietenii ştiu de ce”.

La ora actuală, spun adversarii lui Tudose din PSD, cel mai promovat om din Guvernul României este Rache: “De trei ori, în trei luni de zile de când a devenit premier, Mihai Tudose l-a ridicat în rang. Nu doar că i-a umflat funcția, de la consilier personal la consilier al departamentului CENTENAR și, apoi, consilier de stat și șef al Agenției naționale de strategii guvernamentale, dar Mihai Tudose i-a dat complet mână liberă lui Felix Rache în ceea ce privește gestionarea bugetelor de promovare și comunicare publică ale Guvernului României.

Mai grav, consilierul Rache s-a remarcat prin agresivitatea vorace cu care acaparează toată activitatea de comunicare publică a ministerelor și încearcă să își subordoneze toate resursele financiare.

În folosul cui cheltuiește banii publici, cui îi face Rache campanie deșănțată de imagine și mai ales unde, sunt întrebări la care există răspunsuri simple. Cine a urmărit aparițiile media ale lui Mihai Tudose are certitudinea unde se duc banii românilor pe Centenarul Unirii”.