Cum amenajezi un dormitor special pentru un cuplu la vârsta a doua

Cum amenajezi un dormitor special pentru un cuplu la vârsta a doua

În comparaţie cu alte camere ale locuinţei, oamenii petrec cel mai mult timp în dormitor.

Aici dorm, se relaxează, citesc sau chiar lucrează. Dormitorul este camera asociată cu liniştea şi echilibrul. Pe măsură ce înaintează în vârstă, aceştia au nevoie de un confort mai sporit şi de un mediu mai sigur. Astfel, vor fi necesare câteva modificări ale mobilierului, care trebuie să fie mai practic şi mai accesibil.

Următoarele sfaturi pot fi de folos pentru cuplurile la vârsta a doua care vor să-şi amenajeze dormitorul ideal.

1. Patul este elementul cheie al dormitorului

În centrul dormitorului se afla piesa de mobilier esenţială: patul. Odată cu înaintarea în vârstă, somnul poate pune dificultăţi şi din acest motiv va fi nevoie de un pat extrem de confortabil. Multe persoane adorm greu, iar acest lucru poate fi cauzat de un pat incomod.

Ne puteți urmări și pe Google News

Păturile joase pot pune dificultăţi persoanelor mai în vârstă, care trebuie să se aşeze şi să se ridice din pat. Pentru aceştia, paturile înalte sunt cele mai potrivite. O regulă care îi poate ajuta pe cei care vor să achiziţioneze un pat potrivit este că picioarele să ajungă pe podea atunci când persoana respectivă este aşezată pe marginea saltelei. Pentru a adăuga patului un plus de înălţime, pot pune o saltea mai înaltă.

2. Piesele de mobilier şi somierele trebuie să fie calitative

Când vine vorba de amenajarea unui dormitor ideal, cu siguranţă mobilă trebuie să fie de calitate. Camera nu trebuie să fie aglomerată cu prea multe elemente, motiv pentru care se pot face investiţii în câteva obiecte esenţiale: pat, noptieră, comodă sau scaune. Pentru a asigura un confort ridicat în momentul şederii în pat, se recomandă alegerea unei somiere rezistente, care va reduce uzura saltelei şi va diminua impactul asupra acesteia. Somiera nu se deformează în timp şi susţine corespunzător salteaua, fără să apărată denivelări deranjante şi inconfortabile care afectează calitatea somnului.

3. Iluminatul trebuie să fie puternic

După alegerea mobilierului potrivit, următorul aspect care trebuie luat în considerare sunt luminile, ţinând cont că o încăpere luminată corespunzător reduce riscurile de accidentare. Specialiştii de la rame-pat.ro recomanda că decorul camerei să favorizeze pătrunderea în abundenta a luminii naturale. Ferestrele mari sunt perfecte pentru un dormitor plin de lumină caldă. Dacă fereastră se afla lângă pat, cu atât mai bine. Cât despre lumina artificială, se pot încorpora lămpi de noptieră sau becuri puternice. Lumina ambientala contribuie la crearea unei atmosfere relaxante în cameră.

Aceste sfaturi pot fi utile pentru cuplurile aflate la vârsta a doua, care simt că au nevoie de o schimbare în ceea ce priveşte decorul camerei personale. Pe lângă elementele ornamentale şi culoarea camerei, aceştia trebuie să acorde o atenţie deosebită patului pe care îl aleg, acesta fiind elementul central al dormitorului, în care îşi petrec mare parte a timpului. Înainte de toate, trebuie să se asigure că beneficiază de un somn calitativ, care va contribui la energia lor şi la pofta de viaţă.

Varietatea de paturi disponibile în prezent pe piaţă, oferă oricui posibilitatea de a alege în funcţie de nevoile sale şi mai ales în funcţie de vârstă. (P)