Jocurile video aduc numeroase beneficii in viata oricarei persoane, in plus, Aimhax.net scoate in evidenta faptul ca acestea sunt extrem de utile si pentru procesul de invatare. Conform studiilor de specialitate, jocurile influenteaza comportamentul adolescentilor si ii ajuta sa fie mai eficienti din mai multe puncte de vedere.
Cele mai importante beneficii ale jocurilor video
Conform Aimhax.net, sunt mai multe avantaje pe care jocurile video le ofera si care influenteaza procesul de invatare:
-
Sensibilitatea ochiului la contrast - studiile arata ca dupa 50 de ore de joaca, timp de 12 saptamani, ochiul si-a imbunatatit sensibilitatea la contrast. Spre exemplu, cei care joaca Valorant, invata sa distinga foarte bine culorile si suprafetele pentru a putea obtine cele mai bune rezultate. Acest lucru este relevant si pentru procesul de invatare, deoarece una din cele mai eficiente tehnici este utilizarea memoriei vizuale.
-
Imbunatatesc atentia - jocurile video care implica multa actiune au rolul de a imbunatati cu mult abilitatea de a localiza eficient si rapid stimulii pe o suprafata, ceea ce ajuta ulterior si in procesul de invatare pentru ca elevul va stii sa isi selecteze informatiile de care are nevoie pentru a oferi solutii mult mai rapid;
-
Imbunatatesc atentia distributiva - jocurile video stimuleaza atentia, concentrarea, memoria si perceptia si le dezvolta gamerilor abilitatea de a lua cele mai bune decizii in timp record si de a oferi solutii pentru probleme sigur si eficient. In viata de elev acest lucru se va vedea in rezultate pozitive si in posibilitatea de a selecta cele mai bune solutii si cele mai relevante informatii care vizeaza rezolvarea anumitor probleme;
-
Asigura un nivel bun al flexibilitatii cognitive - spre exemplu, gamerii care cauta Valorant Hacks de aici https://aimhax.net/valorant-aimbot-cheats-hacks/ sau hackuri in general, pentru alte jocuri, invata sa foloseasca anumite aspecte si situatii in favoarea lor. In procesul de invatare acest lucru se va vedea in selectarea celor mai relevante informatii pentru rezolvarea unor probleme, dar si in faptul ca elevul cauta cele mai rapide si mai eficiente solutii pentru anumite probleme.
Jocurile in domeniul educativ
Chiar daca nu toate jocurile sunt educative si nu toate ofera rezultate asteptate sunt cu siguranta aplicatii care determina dezvoltarea abilitatilor executive si cognitive ale gamerilor.
Jocurile de strategie, shooterele si alte astfel de jocuri sunt foarte interesante si determina gamerul sa se dezvolte. In shootere se creaza o legatura puternica intre creier, ureche, ochi si aparatul executiv, astfel incat apar reactii determinate de sunet sau de anumite elemente vizuale. Procesul de invatare este influentat considerabil de astfel de aptitudini si elevului ii va fi mai usor sa urmareasca imaginile de pe un video proiector in timp ce asculta profesorul si isi noteaza anumite aspecte importante. Avand astfel de abilitati, procesul de invatare capata un nou sens. Iar informatiile sunt puse intr-o noua lumina.
Sunt foarte multi elevi care nu pot face multitasking, iar atunci cand au in fata imaginea unui curs, nu mai aud profesorul, fiind focalizati pe luarea de notite din imaginea prezentata, ceea ce este gresit pentru ca profesorul aduce informatii in plus fata de curs pe care le coreleaza cu acesta. De aceea abilitatile aduse de jocurile video de actiune ajuta mult procesul de invatare.