Astfel, până astăzi (inclusiv), toţi administratorii de fonduri de pensii private au expediat, potrivit legislaţiei în vigoare, peste 5,4 milioane de scrisori de informare pentru tot atâţia participanţi la fonduri, iar în perioada următoare scrisorile vor ajunge la destinatari, scrie în comunicatul APAPR.

Dacă un participant nu primeşte scrisoarea de informare anuală, el trebuie să se adreseze direct administratorului fondului sau de pensii private, care are obligaţia legală de a îi trimite documentul, scrie în comunicat.

Pentru ca participantul să fie sigur că primeşte scrisoarea anuală de informare, trebuie să comunice în scris administratorului orice modificare a adresei de corespondenţă sau a altor date personale relevante.

Contul poate fi verificat pe Internet

Totodată, clienţii au posibilitatea de a consulta pe Internet situaţia contului personal de pensie privată, în orice moment, accesând linkul http://www.apapr.ro/verifica-ti-pensia-privata.html.

"În cadrul acestei secţiuni, participanţii a 8 dintre cele 9 fonduri de pensii private obligatorii (reprezentând 97,1% din numărul total), precum şi participanţii unora dintre fondurile de pensii private facultative (reprezentând circa două treimi din numărul total) îşi pot consulta în timp real valoarea contului personal de pensie privată, oricând doresc", se precizează în comunicat.