Evenimentul Zilei > Politica > Cum a vrut Orban să cumpere 45 de primari PSD. Dezvăluirile unui fost premier
Cum a vrut Orban să cumpere 45 de primari PSD. Dezvăluirile unui fost premier

Cum a vrut Orban să cumpere 45 de primari PSD. Dezvăluirile unui fost premier

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la Sibiu, că PNL a ajuns „o tarabă politică”, unde „se cumpără aleşi locali, candidaţi la alegerile locale, parlamentari”.

Am văzut lista şi de la consiliul municipal Sibiu şi de la Consiliul Judeţean, am văzut şi o parte dintre candidaţi şi cred că trebuie să fim cu toţii şi conştienţi şi mândri că reprezentăm în România, liberalismul (…) pentru că PNL-ul nu mai este un partid liberal, din păcate, o spun cu mare regret.

Partidul a fost preluat încet de PDL şi de spiritul lui Băsescu şi astăzi, ceea ce văd este un spectacol jalnic pe care preşedintele partidului şi ceilalţi membri îl desfăşoară în ochii tuturor. PNL-ul a ajuns un fel de tarabă politică în care se negociază, cuvântul «negociază» este un cuvânt frumos până la urmă. Văd că se cumpără aleşi locali, candidaţi la alegerile locale, parlamentari. Tot ce se poate se vinde şi se cumpără.

Nu mai demult de o lună, la premierul Orban în birou erau 45 de primari din judeţul Giurgiu, primari PSD, pe care domnul Orban vroia să îi treacă la PNL, cu nişte argumente ideologice (…) cu ideologie îi convingea. Sigur le-a promis la fiecare că le dă pe PNDL, bani pentru localitatea respectivă şi 24 dintre ei, brusc, ideologic şi-au dat seama că sunt liberali, după ce au fost pesedişti şi au trecut în partea cealaltă. Aşa se face politica astăzi de PNL. E regretabil. Din păcate, nici PSD-ul nu cred că putem să spunem că excelează la vreun capitol”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu a fost prezent sâmbătă la o întâlnire cu candidaţii ALDE Sibiu la alegerile locale.

Principalii candidaţi ALDE Sibiu la alegerile locale sunt liderul organizaţiei judeţene, fostul subprefect Horaţiu Marin, pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu, şi fostul comandant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Cosmin Balcu, pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: