Cum a murit corespondenta americană de război în atacul din Homs

Cum a murit corespondenta americană de război în atacul din Homs

Corespondenta de război americană Marie Colvin, care a murit miercuri într-un bombardament asupra oraşului sirian rebel Homs, şi-a pierdut viaţa în timp ce încerca să-şi recupereze pantofii pentru a fugi, scrie ”Sunday Times”.

Publicația reface tabloul complet al atacului din orașul Homs, în urma căruia jurnalista americană și fotoreporterul francez au fost uciși. Așa cum prevede tradiția, Marie Colvin şi alţi jurnalişti şi-au lăsat încălţămintea la intrarea într-o clădire în care se afla un centru de presă improvizat de rebeli în oraşul asediat. Ziarul susține că  jurnaliștii se aflau la parterul imobilului pentru că etajele superioare fuseseră lovite de rachete. Se pare că nimeni nu a fost rănit ca urmare a exploziei rachetelor, însă Marie Colvin ar fi încercat să ajungă la intrarea în clădire pentru a-şi recupera pantofii şi a fugi. Înhumată în Siria În acel moment, o nouă rachetă a explodat în faţada clădirii, provocând decesul jurnalistei americane şi al fotoreporterului francez de război Remi Ochlik.

Mama jurnalistei ucise a afirmat pentru CNN că fiica ei va fi, probabil, înhumată în Siria, afirmând că tentativele salvatorilor de a recupera rămăşiţele pământeşti ale acesteia sunt prea riscante.

Jurnalista franceză Edith Bouvier şi fotoreporterul britanic Paul Conroy au fost răniţi în acelaşi atac şi aşteaptă să fie evacuaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News