Dintre cei care știau acest amănunt din trecutul îndepărtat al ministrului, și mai puțini cunosc motivul real pentru care acesta a ales să renunțe la meseria sa pentru a intra în politică.

Care a fost momentul în care „și-a dat jos halatul de medic” și a decis să se implice cât de mult poate în sfera politică a țării a fost până acum necunoscut, doar apropiații săi știind, de fapt, adevărul.

Recent, Nelu Tătaru a acord un interviu în care a vorbit despre ce l-a împins să se „reprofileze”.

„Răspunsul este foarte clar. A venit politica peste sala de operație, a venit PSD-ul peste sala mea de operație, îngrădindu-mi anumite activități pe care le făceam. Erau destule presiuni politice…

Vrând să fac destul de multe, prin achiziții proprii, mi-am luat la început un endoscop, având competențe pentru endoscopie. Nu se accepta, și nu accepta managerul spitalului să-l dau în comodat ca să-l putem folosi toți medicii din spital. Am fost nevoit să-mi cumpăr singur un laparoscop. Nu l-au acceptat nici pe acela în spital.

Am decis să intru în politică în condițiile în care politica îți asigura oarecum o expunere, dar nu în mod negativ, ca și presiune. Erau două fronturi. Un front al managementului și al primăriei locale, același partid și, coincidență sau nu, erau frate și soră… La conducerea spitalului – sora, la conducerea primăriei – fratele”, a declarat Nelu Tătaru, conform Digi24.


Cum arată în prezent CV-ul lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătății?

26 mar 2020 – prezent Ministru – Ministerul Sănătății

11 dec 2019 – 25 mar 2020 Secretar de Stat – Ministerul Sănătății

2009 – 2010 Manager – Spitalul Municipal Huși

2007 – 2009 Director General – Spitalul Municipal Huși

2006 – prezent Medic chirurg – Spitalul Municipal Huși

2006 – prezent Șef bloc operator – Spitalul Municipal Huși

2000 – 2006 Medic rezident chirurgie generală + UMF Iași – Spitalul de Urgență Sfântul Ioan – Iași

1998 – 2000 Medic stagiar – Spitalul Județean Vaslui

1991 – 1992 Asistent medical stagiar – Spitalul Județean Vaslui