Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum A FOST LĂSAT să iasă din România, pe la PTF Moravița, chinezul Zhang Xiudong, dat în urmărire pentru o evaziune de 100 de milioane de euro la Dragonul Roșu
Cum A FOST LĂSAT să iasă din România, pe la PTF Moravița, chinezul Zhang Xiudong, dat în urmărire pentru o evaziune de 100 de milioane de euro la Dragonul Roșu

Cum A FOST LĂSAT să iasă din România, pe la PTF Moravița, chinezul Zhang Xiudong, dat în urmărire pentru o evaziune de 100 de milioane de euro la Dragonul Roșu

10.000 de dolari a plătit un chinez de la Dragonul Roșu, dat în urmărire generală ca să fie lăsat să iasă din România prin Punctul de Trecere al Frontierei Moravița.

S-a întâmplat în noaptea de 27 spre 28 mai 2015, cu sprijinul unuia dintre agenţii care, miercuri, a fost arestat la solicitarea DIICOT pentru corupţie. Agentul Lucian Ticuși a fost deosebit de încântat de ”realizarea sa”. El i s-a lăudat investigatorului sub acoperire care deținea funcția de șef de tură. I-a dat bani  pentru șpaga comună care urma să fie împărțită ulterior, și i-a spus că ”a făcut bine”.

Preţul plătit de chinez pentru ca să poată părăsi România  a fost de 10.000 de dolari, suma fiindu-Iiconfirmată investigatorului DGA sub acoperire un alt poliţist de frontieră, scrie Pressalert.ro. La două săptămâni de la scăparea chinezului, Ticuşi a ”investit” banii. El şi-a cumpărat o maşină de la un traficant de ţigări cu 5.000 de dolari şi i-a plătit acestuia și datoria de 5.000 de dolari pe care o avea. Toate aceste detalii apar în propunerea de arestare preventivă a celor 17 polițiști de frontieră corupți.

Chinezul Zhang Xiudong a fost arestat în lipsă alături de un altul de către Tribunalul Ilfov, în februarie 2015, şi dat în urmărire internaţională.  Cei doi făceau parte dintr-o grupare care acţiona în complexul “Dragonul roşu” şi se ocupa de spălare de bani. Prejudiciul din acest dosar de evaziune fiscală a fost estimat la 100 milioane de euro. din 10 februarie 2015 acesta era dat în urmărire internațională.

După ce a încasat 10.000 de dolari de la chinezul urmărit,  Ticuşi i-a pus în paşaport chinezului ştampila de ieşire din ţară, dar nu l-a implementat şi în baza de date că ar fi părăsit România. În aceeași zi Zhang Xiudong a fost prins pe aeroportul din Belgrad, autoritățile sârbe descoperind că acesta era urmărit.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: