Evenimentul Zilei > Politica > Cum a fost demisă Kovesi de Klaus Iohannis! Amănunte incendiare
Cum a fost demisă Kovesi de Klaus Iohannis! Amănunte incendiare

Cum a fost demisă Kovesi de Klaus Iohannis! Amănunte incendiare

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a lansat, sâmbătă, o serie de dezvăluiri care arată modalitatea în care Laura Codruța Kovesi a fost demisă de președintele Klaus Iohannis, înainte de a fi înlăturată din fruntea DNA.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a lansat, sâmbătă, o serie de dezvăluiri care arată modalitatea în care Laura Codruța Kovesi a fost umilită de președintele Klaus Iohannis, înainte de a fi înlăturată din fruntea DNA.

CTP a dezvăluit că Iohannis i-a cerut lui Kovesi să își dea demisia din fruntea DNA. La momentul în care LCK a refuzat acest lucru, șeful statului s-a întors cu spatele la ea și i-a spus că urmează să afle când va semna decretul de revocare din funcție pentru aceasta, asta tot după ce Koveși l-a întrebat.

Redăm integral dezvălurile lui Cristian Tudor Popescu:

Prin vocea președintelui Macron, Franța se raliază Germaniei în susținerea Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. Cu doar ceva mai mult de un an în urmă, în România, Laura Codruța Kovesi era îmbrâncită afară din funcția de procuror-șef DNA

După decizia înmărmuritoare a CCR, Laura Kovesi a fost chemată la Cotroceni. Acolo, domnul președinte i-a comunicat că soluția cea mai bună pentru toată lumea, și în primul rând pentru domnia sa, este ca dânsa să-și dea demisia din funcție.

L.C. Kovesi a cerut un răgaz pentru a se gândi la solicitarea prezidențială. Concluzia la care a ajuns era cea corectă: demisionând, își nega munca de o viață în procuratură, dând ocazia gurnaliștilor să zbiere că se simte vinovată și remușcările o chinuiesc, de aia și-a dat demisia.

Pe cale de consecință, la următoarea întrevedere la Cotroceni, i-a spus domnului Iohannis că, oricât ar dori să nu-l pună într-o situație neplăcută (n.r. – față de electoratul său), nu poate să demisioneze.

În secunda următoare, dl președinte i-a întors la propriu spatele, încetând să-i mai ia în seamă existența. L.C. Kovesi a mai reușit să-l întrebe când va semna demiterea, ca să-și poată rezolva niște probleme administrative. Vi se va comunica, a fost răspunsul.

Și i s-a comunicat, vineri, telefonic, de către secretara președintelui, că luni. Iar luni a apărut la tv purtătoarea de pardesiu, ca să nu-l arunce pe capotă, a dlui președinte, care a rostit, cum poate vă mai amintiți, un scurt necrolog pentru Kovesi.

Atunci, președintele Iohannis a aprobat înlăturarea lui L.C. Kovesi din fruntea DNA România. Acum, președintele Iohannis declară că a rezolvat numirea lui L.C. Kovesi în fruntea Parchetului European. Întrebare, stimați Republicani: motivele celor două mișcări prezidențiale diferă, sau sunt unul și același? ”, a scris Cristian Tudor Popescu pe site-ul republica.ro.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: