Topsy nu a putut rezista la o descărcare de 6600 de volți. Cameramanii angajați de Edison pentru a imortaliza momentul își freacă palmele de bucurie. Așa a murit sărmanul pahiderm în vârstă de 28 de ani, executat pentru că ucisese un îngrijitor care avusese proasta inspirație de a îi da să mănânce o țigară aprinsă.

Topsy era un elefant asiatic adusă în America și angajată la Forepaugh Circus. Vreme de ani de zile a făcut turnee în toată țara. Este un animal bun, dacă îl lași în pace. În două rânduri, i-a ucis pe supraveghetorii care nu s-au purtat cu grijă.

Din această cauză, a fost dată de circ la Luna Park din Coney Island, New York. Aici se întâlnește cu alte pahiderme (Babar, Celeste etc.) și duce o viață liniștită. Topsy dă o trompă de ajutor la căratul materialelor de construcție și se lasă admirată de vizitatori. Totul e minunat până în ziua în care un imbecil de supraveghetor vrea să facă pe șmecherul și îi dă să mănânce o țigară aprinsă. Elefănțica îl apucă cu trompa și îl strivește de pământ.

Autoritățile cer ca Topsy să fie omorâtă. A devenit prea periculoasă. Dar cum să execuți un monstru de trei tone? Thomson și Dundy, cei doi proprietari ai Luna Park, încearcă să o otrăvească, dându-i să mânânce morcovi stropiți cu cianură. Topsy îi înghite, mormâie ceva, după care se întoarce la treburile sale.

Atunci, Thomson și Dundy se gândesc să o spânzure în fața unei asistențe formate din plătitori, într-un spectacol sinistru. Asociația americană pentru combaterea cruzimii față de animale protestează, așa că cei doi sunt nevoiți să renunțe.

Atunci, celebrul inventator Thomas Edison își oferă serviciile. Pe ale sale și pe ale electricității, pe care o stăpânește atât de bine. Oare, din 1890, criminalii nu sunt electrocutați? Metoda este privită ca fiind mai umană decât spânzurătoarea.

Dar Edison nu face propunerea din altruism. El vede în asta un prilej pentru a face publicitate negativă curentului alternativ promovat de rivalul său Westinghouse pentru a o prăji pe Topsy. Edison și compania sa mizează totul pe curentul continuu. Așa că aduce chiar și o echipă de cineaști, pentru ca filmul să fie proiectat în toate sălile de cinema.

Pe 4 ianuarie 1903, mulțimea se înghesuie la locul de execuție. Călăii trec cablurile în jurul gâtului victimei. Apoi, supraveghetorii o conving să încalțe un fel de sandale de lemn cuplate la niște electrozi de cupru. În fine, descărcarea de 6600 de volți o doboară instantaneu. Mulțimea pleacă încântată de spectacol.

Când, în 1944, Luna Park este mistuită de un incendiu, au fost unele voci care au spus că aceasta a fost răzbunarea lui Topsy.